Skolformsföreningar i Norrköping

Inför årsmötet 2024 bjuder vi in till information kring skolformsföreningar. Du kan delta fysiskt eller digitalt.


Lokal skolformsförening i Sveriges Lärare Norrköping

 I Sveriges Lärares grundstruktur finns tre skolformsföreningar:

  • Nationell skolformsförening Förskola 
  • Nationell skolformsförening Grundskola
  • Nationell skolformsförening Gymnasieskola och Vuxenutbildning

Föreningarnas uppgift är att bevaka medlemmars frågor och ta fram politisk riktning inom den specifika skolformen. En lokal skolformsförening kan bildas inom lokalförening, regionalförening, riksförening eller riksorganisation för att lyfta frågor som berör en specifik skolform och skapa tydligare fokus för dessa. Val till de lokala skolformsföreningarna sker vid varje årsmöte i lokalföreningen. 

Det går även att bilda andra föreningar för att lyfta frågor som berör en specifik grupp av medlemmar, till exempel kulturskolan, fritidshem eller studie- och yrkesvägledare. Är man intresserad av att starta en annan förening ska det anmälas till styrelsen innan 1 februari 2024.

En skolformsförening drivs av de medlemmar och ombud som ingår i respektive skolform. Det är också de som har rätt att vid årsmöte rösta om skolformsföreningens vara eller inte vara. Formerna för hur skolformsföreningen skall fungera tas vid ett möte ca 2 veckor efter årsmötet. Där deltar ombud från de berörda skolformerna och representant från styrelsen.

Ta del av mer information kring skolformsföreningar digitalt eller fysiskt 18 januari 2024 17.30-19.00. Anmälan görs via Sveriges Lärares utbildningsportal. 

Frågor & svar