Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Få tips med Lektionsbanken

Lektionsbanken är en outsinlig källa av praktiska tips till din undervisning och verksamhet. Tipsen är skapade av lärare och är kopplade till läroplanen.

Oavsett om du tillhör förskola, fritidshem eller grundskola är Lektionsbanken för dig. Forumet består av lärares tips kopplade till läroplanen för grundskolan och förskoleklassen, Lgr 22.

Här erbjuds allt från omfattande projekt och lärarhandledningar till minilektioner som "Grej of the day" och digitala mediatips. 

Använd tipsen i din undervisning och verksamhet hur du vill – det krävs ingen inloggning och allt är helt kostnadsfritt.

Hitta tipsen just för dig

Tipsen är sorterade på:

  • Förskoleklass
  • Fritidshem
  • Årskurs 1-3
  • Årskurs 4-6
  • Årskurs 7-9

Genom en bevakningsfunktion kan du hålla dig uppdaterad om alla nyinlagda tips.

Prenumerera på nyhetsbrev

För att ta del av nya tips, aktuell information och tävlingar kan du prenumerera på Lektionsbankens nyhetsbrev. Det utkommer två gånger/månad.

Skicka in dina egna tips

Du kan själv skicka in tips till Lektionsbanken. Alla tips ses över av en berörd ämneslärare innan de publiceras. 

Lektionsbanken ägs av Sveriges Lärare.

Använd ditt medlemskap

Grundskola - övrigt

Dina rabatter som medlem

Du drar fördel av att vi är det största akademikerförbundet med rabatter och erbjudanden på allt från hotell och tågresor till mässor och litteratur. 

Vill du utvecklas?

Högskola - porträtt

Sök något av våra stipendier

Som medlem har du chansen att utvecklas genom att söka flera stipendier och priser för lärare. Du kan också nominera en kollega som du vill uppmärksamma.

Medlemsförmån

Beskuren blockbild (1920x1280)

Föreläsningar som ger energi

I hösten program med digitala föreläsningar kan du bland annat lära dig med om juridik och bedömning, hur man lever livet i förskolan och hur vi möts över gränserna. 

Frågor & svar