Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Vem kan bli medlem hos oss?

Är du lärare eller studie- och yrkesvägledare, eller studerar för att bli något av det? Då är du välkommen att bli medlem!

Vi har tre olika former av medlemskap: yrkesverksam, student och pensionär.

För att beviljas medlemskap i Sveriges Lärare ska du antingen:

  • Vara behörig och legitimerad för ditt uppdrag. Du som inte omfattas av legitimationskrav ska vara behörig med adekvat akademisk utbildning eller ha den formella behörighet som läraruppdraget kräver.
  • Studera till något av de yrken som Sveriges Lärare ansluter eller vara behörig och legitimerad för uppdrag enligt ovan och ha gått i pension.

Här kan du läsa mer om våra inträdeskriterier.

Våra inträdeskriterier

Vi är ett akademikerförbund

Du som har eller håller på att ta en examen inom ett läraryrke eller som studie- och yrkesvägledare är välkommen som medlem. 

Viktigt att vara med i rätt fackförbund

Du bör välja det fackförbund som tecknar kollektivavtalet för din tjänst på din arbetsplats. På så sätt har du bäst förutsättningar att påverka din arbetsplats och dina yrkesvillkor.

  • Är du obehörig lärare utan lärarexamen, men med en akademisk utbildning och examen, hänvisar vi dig till det Sacoförbund som du kan bli medlem i.
  • Är du till exempel barnskötare, elevassistent eller lärarassistent utan lärarexamen, annan akademisk examen och inte studerar till lärare hänvisar vi dig till Kommunal.
  • Är du skolledare eller rektor hänvisar vi dig till Sveriges Skolledare.

 

Använd medlemskapet

Högskola - porträtt

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönecoachning, försäkringar, inspiration, rabatter och förhandlingshjälp. 

"Facket driver villkorsfrågor, ställer krav och har mycket erfarenhet och kunskap."
Maria Lindgren Bildlärare gymnasiet, Norrtälje

Bli medlem på två minuter

Frågor & svar