Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Allt för dig som är lärare

Jeanette Holm, lärare, tillsammans med elever

I ditt uppdrag som lärare har du ett stort ansvar för elevernas utveckling och lärande men du har också ett viktigt myndighetsutövande. Sveriges Lärare samlar kraften från alla 300 000 medlemmar för att driva frågor som rör hela professionen och för att stötta dig i just din roll. 

Professionen består av flera olika yrkesroller, alla lika viktiga för helheten. Här har vi samlat information och råd som kan vara ett stöd i din yrkesroll.

NY LÄRARE

Malin Jonsson, förstelärare, engelska och samhällskunskap, Gabriella Kjellqvist, lärare, bild- och mediapedagog. Täby Enskilda Gymnasium TEG

NY LÄRARE

Är du ny i rollen som lärare?

Som ny lärare kan det vara många frågor som snurrar samtidigt som viktiga beslut ska tas. Här hoppas vi att du hittar tips och råd som kan vara till hjälp!

Tips och råd för nya lärare

VERKTYGET MIN LÖN

Manlig lärare undervisar två kvinnliga elever.

VERKTYGET MIN LÖN

Vad betalar olika arbetsgivare?

Ta reda på vad din tilltänkta arbetsgivare betalar andra lärare i vårt statistikverktyg Min lön. Inte medlem? Bli det och få tillgång direkt.

Jämför olika arbetsgivare

VAD GÄLLER?

Avtal. Människa vid papper och dator.

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal finns svaren på vad som gäller för dig. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid. Har du inget kollektivavtal? Kontakta oss!

Hitta ditt kollektivavtal

MEDLEMSFÖRMÅN

Tove Green
Maja Westerlund, lärare
+ okänd barärmad kvinna i svart

Vi företräder dig i konflikter

Om det blir en konflikt med arbetsgivaren du eller du och dina kollegor inte kan lösa på egen hand kan vi hjälpa till i förhandlingar med arbetsgivaren.

Vår förhandlingshjälp

MEDLEMSFÖRMÅNER

Bild från tvådagars engagemangskonferens för studerandeombud och studerandeinformatörer i början av oktober 2019. Scandic Alvik Stockholm.

MEDLEMSFÖRMÅNER

När du vill utvecklas

  • Karriärrådgivning med CV-granskning m.m.
  • Digitala inspirationsföreläsningar.
  • Personlig lönecoachning.
Bli medlem idag Alla medlemsförmåner
Frågor & svar