Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Nationell skolformsförening för grundskolan

I Sveriges Lärare finns det tre nationella skolformsföreningar. En av dem är skolformsföreningen för grundskolan.

Nationell skolformsförening för grundskolan

Skolformsföreningen har till uppdrag att:

  • vara rådgivande till förbundsstyrelsen i skolformsspecifika frågor
  • väcka och driva skolformsspecifika frågor som är viktiga för medlemmarna
  • ta fram förslag på politikutveckling för medlemsgruppen.

Aktuellt inom skolformsföreningen

Politiken för grundskola är nu beslutad av förbundsstyrelsen och här har vi i skolformsföreningen varit med i processen i framtagandet. Här hittar du Vår politik för grundskolan

Vi har även deltagit i arbetet med att ta fram Sveriges Lärares politik för lärare i fritidshem, vilket skett i tätt samarbete med det nytillträdda nationella rådet för lärare i fritidshem. Pontus Larsson från vår skolformsförening kommer att vara länken mellan oss och nationella rådet. Den fastställda politiken presenterades i samband med Fritidshemmens dag den 9 maj. Här hittar du Vår politik för fritidshemmen.

Under året har vi även gett inspel till förbundets yttrande och remissvar.

Möte om politiken

I november bjöd vi in alla medlemmar och förtroendevalda till ett digitalt möte där vi presenterade politiken i grundskolan. Styrelsen går nu igenom alla frågor och all feedback som kom in under mötet. Vi har redan nu sett att det finns en önskan om ytterligare ett möte. Innehåll och tid är inte bestämt men arbetsplanen är februari och när vi vet mer så kommer vi bjuda in till det mötet.

Kontakta oss

Vi i nationella skolformsföreningen träffas kontinuerligt. Finns det intresse av stöd från nationella skolformsföreningen i ert distrikt, lokala skolformsförening eller förening så kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Film

Se gärna filmen från webbinariet där politiken för grundskolan presenterades.

Frågor & svar