Lärarstudent: Du får vara medlem gratis hela studetiden!

Gå med i Sveriges Lärare när du börjar dina studier. Det är gratis hela studietiden och du får fina medlemsförmåner, en välkomstgåva och du har alltid någon att fråga om ditt framtida yrke.

Du som ska utbilda dig till lärare eller studie- och yrkesvägledare kunde inte ha gjort ett viktigare val. Grattis! Nu kan du göra ännu ett viktigt val.

Gör som över 30 000 andra lärar- och studie- och yrkesvägledarstudenter: bli studentmedlem i Sveriges Lärare!

Med oss får du bra medlemsförmåner och du får möjlighet att engagera dig i Sveriges Lärarstudenter och, tillsammans med dina studentkamrater, verka för att både din studietid och ditt framtida yrke ska bli så bra som möjligt .

Bli studentmedlem idag

Gratis hela studietiden

Vi finns här för dig som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare. Välkommen!

En bra start på studielivet 

  • Någon att fråga. Hos oss får du svar kring bland annat VFU och vilken lön du ska begära när det är dags att söka jobb.

  • Ta del av medlemsförmåner. Som studentmedlem får du bland annat rabatt på allt från litteratur till resor och träning. Dessutom ingår alltid tidningen Vi Lärare i medlemskapet, som ger dig den bästa inblicken i ditt framtida jobb.

  • Engagera dig! Som studentmedlem kan du engagera dig i Sveriges Lärarstudenter som är vår studentförening. Sveriges Lärarstudenter arbetar för att studietiden och lärar- och studie- och yrkesvägledaryrket ska bli så bra som möjligt, till exempel genom att driva utbildningspolitiska frågor och att anordna studiesociala evenemang.

Lärarstudent

Skandinaviska Enskilda Banken

Alla dina medlemsförmåner

Som studentmedlem får du tillgång till fina medlemsförmåner. Bland annat rabatt på allt från litteratur till resor och träning. Dessutom ingår alltid tidningen Vi Lärare i medlemskapet, som ger dig den bästa inblicken i ditt framtida jobb.

Medlemsförmån

Förbundstidning - Sveriges Lärare

Tidningen Vi Lärare ingår

Som studentmedlem får du tidningen Vi Lärare hem i brevlådan åtta gånger per år, utan att det kostar dig något (värde 632 kr/år).

När det är dags

Högskola - övrigt

En bra start på lärarlivet

  • Lönestatistik för alla lärarkategorier och arbetsgivare.
  • Lönecoachning inför första lärarjobbet.
  • Söka jobb-kurs och mycket mer!

Studenterbjudande

Trygghet under studietiden

Om du är medlem under studietiden har du möjlighet att teckna förmånliga försäkringar särskilt anpassade för dig. 

Medlemsförmån

Förskola - gruppbild

Föreläsningar som ger energi

Har du sett vårens program med digitala föreläsningar? Du kan bland annat lära dig mer om AI, intensivläsning i helklass och hur du kan undervisa om klimatkrisen.

Snart examen?

Högskola - övrigt

Gå vår populära kurs

Få en bra start på karriären med onlinekursen "Inför första jobbet". Vi går igenom allt från löneförhandlingen till vad du ska fråga innan du skriver på. Öppen även för dig som inte är medlem. 

"Alla ska ha samma möjlighet till bra studier och det kan vi påverka tillsammans!"
Johannes Siljén , Uppsala universitet

Bli medlem på två minuter

Frågor & svar