Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

För dig som är folkhögskollärare

Vi arbetar hårt för att du ska ha goda villkor och en rimlig arbetsbelastning. Här har vi samlat information och råd som kan vara ett stöd i din yrkesroll.

Riksförening Folkhögskola

Högskola - gruppbild

Vår förening för dig

Riksföreningen Folkhögskola har medlemmar på folkhögskolor i hela Sverige. Vårt fokus är dina fackliga och professionella intressen. Som medlem är du med och påverkar vilka frågor vi driver.

Vad gäller?

Grundskola - övrigt

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal hittar du svar på vad som gäller för dig på din arbetsplats. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid.

Checklista

Gymnasieskola - gruppbild

Har ni problem med arbetsmiljön på skolan?

Vi igenom hur du och dina kollegor kan agera om ni är drabbade av arbetsmiljöproblem. Följ vår checklista steg för steg.

Fördjupning och nyheter

Ämnestidning

Din tidning: Folkhögskolan

Fem gånger per år ger vi ut tidningen Folkhögskolan med fördjupningar och nyheter särskilt för dig. Den ingår i din medlemsavgift och du får dessutom ett nyhetsbrev varannan vecka. 

Aktuellt från Folkhögskolan

Tidningen Folkhögskolan erbjuder fördjupning för dig som är folkhögskollärare och uppdateras regelbundet på vilarare.se/folkhogskolan.

Läs mer om tidningen

Personlig rådgivning

Förskola - övrigt

Experthjälp när du behöver det

En av dina medlemsförmåner är att du har tillgång till experter som svarar på det mesta som rör dina rättigheter på jobbet. Välkommen att höra av dig! 

Frågor & svar