För dig som är folkhögskollärare

Du ska ha goda villkor och en rimlig arbetsbelastning. Här har vi samlat information och råd som kan vara ett stöd i din yrkesroll.

Rapport om folkhögskolan

Högskola - övrigt

Slå vakt om folkhögskolan

Folkhögskolan är under stark press med nedskärningar som får stora konsekvenser för verksamheten och lärarna. Det vittnar 600 folkhögskollärare om i vår rapport.

Råd och stöd

Gymnasieskola - övrigt

Är det nedskärningar på gång?

Just nu får vi många samtal från medlemmar kopplat till en tuffare arbetsmiljö på grund av besparingar. Här har vi samlat råd och stöd kring omorganisation och arbetsbrist.

Hur ligger du till?

Högskola - övrigt

Löner för lärare inom folkhögskolan

Som medlem i Sveriges Lärare kan du ta del av marknadens bästa lönestatistik i vårt löneverktyg Min lön. 

Riksförening Folkhögskola

Högskola - gruppbild

Vår förening för dig

Riksföreningen Folkhögskola har medlemmar på folkhögskolor i hela Sverige. Vårt fokus är dina fackliga och professionella intressen. Som medlem är du med och påverkar vilka frågor vi driver.

Vad gäller?

Grundskola - övrigt

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal hittar du svar på vad som gäller för dig på din arbetsplats. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid.

Checklista

Gymnasieskola - gruppbild

Har ni problem med arbetsmiljön?

Vi går igenom hur du och dina kollegor kan agera om ni är drabbade av arbetsmiljöproblem. Följ vår checklista steg för steg.

Fördjupning och nyheter

Ämnestidning

Din tidning: Folkhögskolan

Fem gånger per år ger vi ut tidningen Folkhögskolan med fördjupningar och nyheter särskilt för dig. Den ingår i din medlemsavgift och du får dessutom ett nyhetsbrev varannan vecka. 

Aktuellt från Folkhögskolan

Tidningen Folkhögskolan erbjuder fördjupning för dig som är folkhögskollärare och uppdateras regelbundet på vilarare.se/folkhogskolan.

Läs mer om tidningen

Personlig rådgivning

Gymnasieskola - övrigt

Experthjälp när du behöver det

En av dina medlemsförmåner är att du har tillgång till experter som svarar på det mesta som rör dina rättigheter på jobbet. Välkommen att höra av dig! 

Frågor & svar