Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Kollektivavtal ger trygghet

Om du har kollektivavtal på jobbet har du bättre villkor än om bara lagen gäller. Till exempel längre semester, högre pension och övertidsersättning. Se vad som gäller i ditt kollektivavtal!

Ett kollektivavtal tecknas mellan arbetsgivare och fack och styr det mesta i din anställning. Genom att vara medlem bidrar du till att vi kan sätta tryck i förhandlingsrummen och få starka kollektivavtal.

Vår guide till ditt kollektivavtal

Välj ditt avtal i filtreringen längre ned på sidan. Då kommer du till vår guide där du snabbt får koll på vad som gäller på just din arbetsplats.

Vet du inte vilket kollektivavtal du tillhör? Som medlem kan du enkelt ta reda på det genom att logga in med BankID på Mina sidor här på webbplatsen.

Det här står i ditt avtal

I ditt avtal kan du till exempel läsa mer om vad som gäller kring:

  • Semester/ferie
  • Arbetstid
  • Lön
  • Föräldraledighet
  • Ledighet vid exempelvis begravning

Saknar du kollektivavtal?

De allra flesta medlemmar, mer än 90 procent, omfattas av kollektivavtal. Saknar ni ett kollektivavtal på din arbetsplats? Kontakta oss!

Filtrera:

Bli medlem

Förskola - gruppbild

Vi blir starkare tillsammans

Många av de villkor och förmåner du har på jobbet bestäms i våra kollektivavtal. Ju fler vi är desto snabbare kan vi få bättre förutsättningar för lärare och studie- och yrkesvägledare.

Schemakollen

Högskola - övrigt

Följer ditt schema avtalet?

Använd schemakollen och få syn på om alla arbetsuppgifter ryms inom arbetstiden. Prata med din chef om något inte är som det ska.

Frågor & svar