Kollektivavtal ger trygghet

Om du har kollektivavtal på jobbet har du bättre villkor än om bara lagen gäller. Till exempel längre semester, högre pension och övertidsersättning. Se vad som gäller i ditt kollektivavtal!

Ett kollektivavtal tecknas mellan arbetsgivare och fack och styr det mesta i din anställning. Genom att vara medlem bidrar du till att vi kan sätta tryck i förhandlingsrummen och få starka kollektivavtal.

Ditt kollektivavtal

Ta reda på vilket avtal du har

Är du osäker på vilket kollektivavtal som gäller på din arbetsplats? Logga in på Mina sidor så finns svaret där. 

Vår guide till ditt kollektivavtal

Välj ditt avtal i filtreringen längre ned på sidan. Då kommer du till vår guide där du snabbt får koll på vad som gäller på just din arbetsplats.

Vet du inte vilket kollektivavtal du tillhör? Som medlem kan du enkelt ta reda på det genom att logga in med BankID på Mina sidor här på webbplatsen.

Det här står i ditt avtal

I ditt avtal kan du till exempel läsa mer om vad som gäller kring:

  • Semester/ferie
  • Arbetstid
  • Lön
  • Föräldraledighet
  • Ledighet vid exempelvis begravning eller läkarbesök

Saknar du kollektivavtal?

De allra flesta medlemmar, mer än 90 procent, omfattas av kollektivavtal. Saknar ni ett kollektivavtal på din arbetsplats? För dig som saknar kollektivavtal

Hitta alla kollektivavtal

Filter val


Bli medlem

Förskola - gruppbild

Vi blir starkare tillsammans

Många av de villkor och förmåner du har på jobbet bestäms i våra kollektivavtal. Ju fler vi är desto snabbare kan vi få bättre förutsättningar för lärare och studie- och yrkesvägledare.

Arbetstidskollen

Förskola - porträtt

Följer ditt schema avtalet?

Använd Arbetstidskollen och få syn på om alla arbetsuppgifter ryms inom arbetstiden. Prata med din chef om något inte är som det ska.

Kurs för medlemmar

Högskola - övrigt

Lär dig mer om hur en avtalsrörelse fungerar

Få koll på den svenska modellen, hur det går till när vi tecknar kollektivavtal och hur kan du engagera dig. Webbutbildningen tar 15 minuter och du kan gå den när du vill. 

Frågor & svar