Det här är Sveriges Lärarstudenter

Med våra 30 000 medlemmar är vi Nordens största organisation för lärar- och vägledarstudenter. Tillsammans påverkar vi våra utbildningar och vår studiesituation. Gå med du också!

Bli studentmedlem idag

Gratis hela studietiden

Vi finns här för dig som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare. Välkommen!

Sveriges Lärarstudenter är studerandeorganisationen som organiserar Sveriges lärar- och studie- och yrkesvägledarstudenter. Tillsammans verkar vi för att både vår studietid och våra framtida yrken ska bli så bra som möjligt, till exempel genom att driva utbildningspolitiska frågor och att anordna studiesociala evenemang. 

"Jag engagerar mig för att kunna påverka utbildnings- och skolpolitiken för alla lärar- och vägledarstudenter"
Adam Kedert Ordförande, Sveriges Lärarstudenter

Vill du kontakta Sveriges Lärarstudenter?

Vill du engagera dig i Sveriges Lärarstudenter eller veta mer om organisationen? Tveka inte att höra av dig.

Studentbloggen

Studentbloggen

Hur är det att vara ordförande för Sveriges Lärarstudenter och företräda landets lärar- och vägledarstudenter? Följ med i ordförande Adam Kederts vardag som lärarstudent och studerandefackligt engagerad.

Engagera dig

Engagera dig i Sveriges Lärarstudenter

Vi engagerar oss såväl nationellt som lokalt. På den nationella arenan finns studerandestyrelsen och lokalt finns studerandeföreningarna.  

Styrelsen

Sveriges Lärarstudenters styrelse

Sveriges Lärarstudenter leds av ordförande Adam Kedert, vice ordförande Matilda Mattsson samt andra vice ordförande Benjamin Eneslätt.

Politik

De här frågorna driver vi

Sveriges Lärarstudenter är en del av Sveriges Lärare. Vi skapar tillsammans framtidens skola och är en del av välfärden. Här presenterar vi de framröstade fokusfrågorna vi ska driva under kommande verksamhetsår.

Medlemsförmån

Förbundstidning - Sveriges Lärare

Tidningen Vi Lärare ingår

Som studentmedlem får du tidningen Vi Lärare hem i brevlådan åtta gånger per år, utan att det kostar dig något (värde 632 kr/år).

Följ Sveriges Lärarstudenter i Sociala medier

Frågor & svar