Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Det här är Sveriges Lärarstudenter

Med våra 30 000 medlemmar är vi Nordens största organisation för dig som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare. Tillsammans påverkar vi utbildningen och professionen. Gå med du också!

Sveriges Lärarstudenter är studerandeorganisationen som organiserar Sveriges lärar- och studie- och yrkesvägledarstudenter. Tillsammans verkar vi för att både vår studietid och våra framtida yrken ska bli så bra som möjligt, till exempel genom att driva utbildningspolitiska frågor och att anordna studiesociala evenemang.

Men vilka sitter i styrelsen? Hur bestämmer vi vilka frågor vi ska driva tillsammans? Läs mer om Sveriges Lärarstudenter och ditt studentmedlemskap nedan.

Vill du veta mer om Sveriges Lärarstudenters stadgar finns ett inspelat videomöte här.

Vill du kontakta Sveriges Lärarstudenter?

Vill du engagera dig i Sveriges Lärarstudenter eller veta mer om organisationen? Tveka inte att höra av dig.

"Det är roligt att kunna träffa människor att diskutera med och känna att man får bättre koll på saker som faktiskt påverkar ens liv. "

Rafaela Cruz Degerman

Ämneslärarstudent, Umeå universitet

Styrelsen

Sveriges Lärarstudenters styrelse

Sveriges Lärarstudenter leds av ordförande Adam Kedert, vice ordförande Matilda Mattsson samt andra vice ordförande Benjamin Eneslätt.

Politik

De här frågorna driver vi

Sveriges Lärarstudenter är en del av Sveriges Lärare. Vi skapar tillsammans framtidens skola och är en del av välfärden. Snart presenterar vi de framröstade fokusfrågorna vi ska driva under kommande verksamhetsår.

Medlemsförmån

Förbundstidning - Sveriges Lärare

Tidningen Vi Lärare ingår

Som studentmedlem får du tidningen Vi Lärare hem i brevlådan åtta gånger per år, utan att det kostar dig något (värde 632 kr/år).

Frågor & svar