Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Det här är Sveriges Lärarstudenter

Med drygt 30 000 medlemmar är vi Nordens största organisation för dig som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare. Tillsammans påverkar vi utbildningen och professionen. Gå med du också!

Sveriges Lärarstudenter är studerandeorganisationen som organiserar Sveriges lärar- och studie- och yrkesvägledarstudenter. Tillsammans verkar vi för att både vår studietid och våra framtida yrken ska bli så bra som möjligt, till exempel genom att driva utbildningspolitiska frågor och att anordna studiesociala evenemang.

Men vilka sitter i styrelsen? Hur bestämmer vi vilka frågor vi ska driva tillsammans? Läs mer om Sveriges Lärarstudenter och ditt studentmedlemskap nedan. 

"Det är roligt att kunna träffa människor att diskutera med och känna att man får bättre koll på saker som faktiskt påverkar en själv. "

Rafaela Cruz Degerman

Ämneslärarstudent

Umeå universitet

STYRELSEN

Sveriges Lärarstudenters styrelse

Sveriges Lärarstudenter leds just nu av Emelie Fransson och Titus Fridell som delar på ordförandeskapet fram till kongressen i augusti 2023.

Mer om Sveriges Lärarstudenters styrelse

POLITIK

De här frågorna driver vi

Sveriges Lärarstudenter är en del av Sveriges Lärare. Vi skapar tillsammans framtidens skola och är en del av välfärden. Just nu pågår arbetet för att forma en temporär politik som Sveriges Lärarstudenter ska driva fram till den första ordinarie kongressen i oktober.

Det här driver vi

LÄRARSTUDENT

Bild från tvådagars engagemangskonferens för studerandeombud och studerandeinformatörer i början av oktober 2019. Scandic Alvik Stockholm.

LÄRARSTUDENT

Alla dina medlemsförmåner

Som studentmedlem är du fullvärdig medlem och har tillgång till alla medlemsförmåner. Dessutom har vi förhandlat fram speciella erbjudanden just för dig – som studentförsäkring och medlemspriser på kurslitteratur.

Utforska dina förmåner

MEDLEMSFÖRMÅN

Denise Samuelsson - ung lärare Denise Samuelsson - ung lärare

Tidningen Vi Lärare ingår

Som studentmedlem får du tidningen Vi Lärare hem i brevlådan åtta gånger per år, utan att det kostar dig något.

Inspiration och nyheter i Vi Lärare
Frågor & svar