Det här är Sveriges Lärarstudenter

Med våra 30 000 medlemmar är vi Nordens största organisation för lärar- och vägledarstudenter. Tillsammans påverkar vi våra utbildningar och vår studiesituation. Gå med du också!

Sveriges Lärarstudenter är studerandeorganisationen som organiserar Sveriges lärar- och studie- och yrkesvägledarstudenter. Tillsammans verkar vi för att både vår studietid och våra framtida yrken ska bli så bra som möjligt, till exempel genom att driva utbildningspolitiska frågor och att anordna studiesociala evenemang. 

Vill du kontakta Sveriges Lärarstudenter?

Vill du engagera dig i Sveriges Lärarstudenter eller veta mer om organisationen? Tveka inte att höra av dig.

"Det är roligt att kunna träffa människor att diskutera med och känna att man får bättre koll på saker som faktiskt påverkar ens liv. "
Rafaela Cruz Degerman Ämneslärarstudent, Umeå universitet

Engagera dig

Engagera dig i Sveriges Lärarstudenter

Vi engagerar oss såväl nationellt som lokalt. På den nationella arenan finns studerandestyrelsen och lokalt finns studerandeföreningarna.  

Styrelsen

Sveriges Lärarstudenters styrelse

Sveriges Lärarstudenter leds av ordförande Adam Kedert, vice ordförande Matilda Mattsson samt andra vice ordförande Benjamin Eneslätt.

Politik

De här frågorna driver vi

Sveriges Lärarstudenter är en del av Sveriges Lärare. Vi skapar tillsammans framtidens skola och är en del av välfärden. Här presenterar vi de framröstade fokusfrågorna vi ska driva under kommande verksamhetsår.

Medlemsförmån

Förbundstidning - Sveriges Lärare

Tidningen Vi Lärare ingår

Som studentmedlem får du tidningen Vi Lärare hem i brevlådan åtta gånger per år, utan att det kostar dig något (värde 632 kr/år).

Följ Sveriges Lärarstudenter i Sociala medier

Frågor & svar