Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

För dig som är förskollärare

Du som är förskollärare är viktig för barnens utbildning och livschanser, och du ska ha de allra bästa förutsättningarna. Här har vi samlat information, tips och verktyg som kan stötta dig i din vardag.

Lön

Förskola - fristående

Vilken lön har andra förskollärare?

Hur mycket tjänar de flesta förskollärare? Och hur gör jag för att höja min lön? Här kan du läsa mer om löneläget och hur vi arbetar för att höja din lön.

Det här driver vi

Förskola - fristående

Förskollärare måste få bättre förutsättningar

Yrket måste vara hållbart med mindre barngrupper och fler utbildade kollegor. I vår politik ”En förskola av hög kvalitet ” beskriver vi vilka frågor vi driver tillsammans för att förbättra förutsättningarna.

Förskollärare i förbundet

Nationell skolformsförening för förskolan

Nationell skolformsförening för förskolan

I Sveriges Lärare finns en nationell skolformsförening för förskolan som bland annat är rådgivande till förbundsstyrelsen. Läs mer om föreningens uppdrag och vilka som sitter i styrelsen.

Vad gäller?

Förskola - övrigt

Din rätt till planeringstid

Du behöver ha tillräcklig tid för planering, reflektion och utveckling. Vi arbetar för din rätt till planeringstid utanför barngruppen.

Hållbart lärarliv

Grundskola - övrigt

Buller och dålig ljudmiljö

Många lärare drabbas av problem med hörseln. En dålig ljudmiljö orsakar också stresspåslag och ökar behovet av återhämtning. Det buller du utsätts för ska mätas om det orsakar obehag. 

Förändra på arbetsplatsen

Förskola - fristående

Att hantera stora barngrupper

Att påverka antalet barn i barngruppen är ett arbete som tar tid och kräver uthållighet. I det här stödmaterialet går vi igenom vad som är viktigt att tänka på.

Vad gäller?

Grundskola - övrigt

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal hittar du svar på vad som gäller för dig på din arbetsplats. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid.

Läget i förskolan

Förskola - övrigt

Barngrupperna är för stora

Över hälften av de åldersindelade grupperna i förskolan är större än Skolverkets rekommendation. Andeln ökar och vi kräver att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek.

"Jag är medlem för möjligheterna att utvecklas inom min profession samt för att verka för hållbara förutsättningar i förskolan."

Mikaela Sarge

Förskollärare, Trollhättan

Fördjupning och nyheter

Ämnestidning

Din tidning: Förskolan

Fem gånger per år ger vi ut tidningen Förskolan med fördjupningar och nyheter särskilt för dig. Som medlem har du rabatt och får dessutom ett nyhetsbrev varannan vecka. 

Aktuellt från Förskolan

Tidningen Förskolan erbjuder fördjupning i dina ämnen. Du som är medlem har ca 25 procent rabatt på en prenumeration.

Läs mer om tidningen.

Använd medlemskapet

Högskola - porträtt

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönecoachning, försäkringar, inspiration, rabatter och förhandlingshjälp. 

Frågor & svar