Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Så lyckas du med medarbetarsamtalet

Här får du våra bästa tips på hur du får ut det mesta av ditt medarbetarsamtal, eller utvecklingssamtal som det också kallas.

Högskola - övrigt

Medarbetarsamtalet är ett professionellt samtal mellan dig och din chef där du får ge din syn på ditt uppdrag och dina förutsättningar.

Regelbundna samtal om vad du behöver för att utföra ditt uppdrag förespråkas i arbetsmiljölagen och i alla kollektivavtal som Sveriges Lärare tecknar.

Dialogen om uppdrag, förutsättningar, arbetstid och arbetsbelastning behöver pågå kontinuerligt och inte bara under medarbetarsamtal. De är dock bra tillfällen för att förtydliga och fördjupa dialogen.

Medarbetarsamtalen är viktiga för att du ska kunna påverka din egen situation samt ge din syn på hur verksamheten kan ledas och planeras. 

Fem tips för ditt medarbetarsamtal

Tips

Förskola - övrigt

Så kan du maxa lönesamtalet

Dags för årets lönesamtal? Skaffa dig en plan på kort och lång sikt. Förbered dig genom att följa våra checklistor inför, under och efter. 

Råd och stöd

Högskola - övrigt

Allt om din arbetsmiljö

Det är viktigt att arbeta förebyggande och systematiskt med arbetsmiljön. Läs mer om vilka regler som finns och vad ni kan göra på din arbetsplats för att få en bättre arbetsmiljö.

Schemakollen

Högskola - övrigt

Följer ditt schema avtalet?

Använd schemakollen och få syn på om alla arbetsuppgifter ryms inom arbetstiden. Prata med din chef om något inte är som det ska.

Frågor & svar