Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Onsdag den 22 mars med start kl. 17.30 kommer en systemuppdatering att göras. Det påverkar vårt kontaktformulär, Mina sidor och möjligheten att göra en medlemsansökan till Sveriges Lärare.

Så lyckas du med medarbetarsamtalet

Här får du våra bästa tips på hur du får ut det mesta av ditt medarbetarsamtal, eller utvecklingssamtal som det också kallas.

Medarbetarsamtalet är ett professionellt samtal mellan dig och din chef där du får ge din syn på ditt uppdrag och dina förutsättningar. Regelbundna samtal om vad du behöver för att utföra ditt uppdrag förespråkas i arbetsmiljölagen och i alla kollektivavtal som Sveriges Lärare tecknar.

Dialogen om uppdrag, förutsättningar, arbetstid och arbetsbelastning behöver pågå kontinuerligt och inte bara under medarbetarsamtal. De är dock bra tillfällen för att förtydliga och fördjupa dialogen. Medarbetarsamtalen är viktiga för att du ska kunna påverka din egen situation samt ge din syn på hur verksamheten kan ledas och planeras. 

Fem tips för ditt medarbetarsamtal

TIPS

Skolledare och lärare.

TIPS

Så kan du maxa lönesamtalet

Dags för årets lönesamtal? Skaffa dig en plan på kort och lång sikt. Förbered dig genom att följa våra checklistor inför, under och efter. 

Preppa för lönesamtalet

RÅD OCH STÖD

Tove Green
Maja Westerlund, lärare
+ okänd barärmad kvinna i svart

Allt om din arbetsmiljö

Det är viktigt att arbeta förebyggande och systematiskt med arbetsmiljön. Läs mer om vilka regler som finns och vad ni kan göra på din arbetsplats för att få en bättre arbetsmiljö.

Så får ni en bra arbetsmiljö

SCHEMAKOLLEN

Täby Enskilda Gymnasium TEG.

Följer ditt schema avtalet?

Använd schemakollen och få syn på om alla arbetsuppgifter ryms inom arbetstiden. Prata med din chef om något inte är som det ska.

Gör schemakollen
Frågor & svar