Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Inkomstförsäkringen ger tusenlappar mer i plånboken

För dig som är medlem ingår en inkomstförsäkring, som kan toppa upp a-kassan i 200 dagar om du är mellan jobb. Tänk på att du behöver vara med i en a-kassa för att kunna ta del av den.

Förskola - porträtt

Som yrkesverksam medlem i Sveriges Lärare har du automatiskt en inkomstförsäkring. Den går inte att teckna separat utan är exklusiv för dig som är medlem.

Extra bra inkomstförsäkring

  • 200 dagar. Vår inkomstförsäkring gäller i hela 200 dagar, till skillnad från många andra som bara gäller i 120 dagar.
  • Mer ersättning. Från vår inkomstförsäkring dras en lägre schablonskatt än många andra inkomstförsäkringar. Istället för att följa skattetabellen för a-kasseersättning, följs tabellen för lön. Det innebär att du kompenseras för jobbskatteavdraget.
  • Exklusiv. Inkomstförsäkringen kan inte tecknas separat utan är bara för medlemmar i Sveriges Lärare och Sveriges Skolledare.

Frågor och svar

Kombinera med a-kassa

För att få pengar från inkomstförsäkringen behöver du ha varit medlem i både Sveriges Lärare och a-kassan i tolv månader. Vi rekommenderar Lärarnas a-kassa, de är specialiserade på lärares villkor och vi har ett nära samarbete.

Vill du fördjupa dig?

Du kan läsa mer om hur villkoren ser ut, hur mycket pengar det kan röra sig om och vad försäkringen innehåller på Lärarförsäkringars webbplats.

Avstått från försäkringen?

När den nya inkomstförsäkringen introducerades 2009 fick du som var medlem möjlighet att avstå från försäkringen och istället behålla den dåvarande medlemsavgiften. Du som valt att avstå från försäkringen kan inte ansluta dig till försäkringen i efterhand.

Frågor och svar

Vanliga frågor om inkomstförsäkringen

Vad är en inkomstförsäkring? Följer inkomstförsäkringen med om jag byter fackförbund? Här hittar du svar på medlemmarnas vanligaste frågor.

Medlemsförmån

Högskola - övrigt

Kostnadsfria råd om din pension

Du som är medlem kan utan kostnad få hjälp med pensionsrådgivning och med att planera för dagen du går i pension.

Bra villkor

Medlemsförsäkringar ger extra trygghet

Vi har medlemsförsäkringar via Lärarförsäkringar för hem och familj. Priser och villkor är förmånliga – till exempel sker ingen hälsoprövning.

Ännu mera trygghet

Högskola - övrigt

Bli medlem i a-kassan också

Med ett medlemskap i a-kassan är du extra trygg om något skulle hända. Vi rekommenderar Lärarnas a-kassa som är specialiserad på vår profession.

Frågor & svar