Allt för dig som är doktorand

Du ska ha en bra arbetssituation och tid för din forskning. Vi finns här för dig när du behöver det, och här har vi samlat inspiration, råd och stöd särskilt för dig.

För doktorander

Högskola - övrigt

Fokus på forskning med skrivarstipendier

Vi vill uppmuntra lärare att forska. Därför kan du som är medlem och doktorand, nybliven licentiat eller doktor söka skrivarstipendium via oss.

"Jag värdesätter att det finns en förening för oss som är anställda vid universitet och högskolor. Det ger mig trygghet och gemenskap. "
Annica Källebo Doktorand, Stockholms universitet

Din lön

Grundskola - porträtt

Så mycket tjänar doktorander

Som doktorand är du betydelsefull för utvecklingen av nya kunskaper och lösningar. Det är egentligen konstigt att inte doktorander tjänar mer. Lönen följer hur lönestegen ser ut på ditt lärosäte.

Råd och stöd

Förskola - övrigt

Din arbetstid har gränser

Många doktorander vittnar om att de ofta jobbar för mycket. Mängden undervisning är så pass stor att de får ägna sig åt den egna utbildningen på fritiden. Så ska det inte vara.

Riksförening Universitet och högskola

Högskola - övrigt

Det här är din förening

Som medlem inom universitet och högskola är du även med i vår riksförening. Riksföreningen samordnar lokal facklig verksamhet på landets lärosäten.

Trygghet

Gymnasieskola - övrigt

Inkomstförsäkring i medlemskapet!

Du vet väl om att du har en inkomstförsäkring genom ditt medlemskap? Tillsammans med a-kassan ger den extra trygghet om du hamnar mellan jobb.

Medlemsförmån

Högskola - porträtt

Vi företräder dig i konflikter

Om det blir en konflikt med arbetsgivaren du och dina kollegor inte kan lösa på egen hand kan vi hjälpa till i förhandlingar med arbetsgivaren.

Inspiration och nyheter

Du följer väl oss på Facebook?

På riksföreningens sida på Facebook delar vi nyheter som rör oss på universitet och högskola och diskuterar tillsammans. Välkommen!

Vad ska jag tjäna?

Få lönetips av våra experter

Som medlem kan du ta en lönecoachning med våra experter. Det kan vara bra att göra innan du tackar ja till doktorandtjänsten – även om det finns en lönestege ska din erfarenhet räknas in.

300 000 kollegor i ryggen

Högskola - gruppbild

Vi finns här för dig

De allra flesta lärare – från förskola till högskola – är medlemmar hos oss. Det är tillsammans vi bäst kan påverka våra villkor. Som doktorand betalar du endast 65 kr/ månad. Välkommen!

Frågor & svar