Allt för dig som är gymnasielärare

Vi är fackförbundet för dig som är lärare i gymnasieskolan, exempelvis ämneslärare eller yrkeslärare. Här har vi samlat information och råd som kan vara ett stöd i din yrkesroll.

Lärarlöner

Gymnasieskola - övrigt

Vad tjänar gymnasielärare?

Vi arbetar för att du ska ha en konkurrenskraftig lön och bra löneutveckling. Men hur mycket tjänar andra gymnasielärare? Det, och hur du ska gå till väga för att höja din lön går vi igenom här.

Gymnasielärare i förbundet

Nationell skolformsförening för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Nationell skolformsförening

I Sveriges Lärare finns skolformsföreningen för gymnasieskolan och vuxenutbildningen som bland annat är rådgivande till förbundsstyrelsen.

Checklista

Gymnasieskola - gruppbild

Har ni problem med arbetsmiljön?

Vi går igenom hur du och dina kollegor kan agera om ni är drabbade av arbetsmiljöproblem. Följ vår checklista steg för steg.

Schemakollen

Förskola - porträtt

Följer ditt schema avtalet?

Använd schemakollen och få syn på om alla arbetsuppgifter ryms inom arbetstiden. Prata med din chef om något inte är som det ska.

Lärarpodden #8

Johan Wikander & Mia Bohlin -  Lärarpodden

Vad ska rymmas i arbetstiden?

I det här avsnittet får du veta vilka arbetsuppgifter som ska rymmas inom din reglerade arbetstid och vad du kan göra om du inte hinner med dem. Johan Wikander, ombudsman på Sveriges Lärare, reder ut vad som gäller.

Fördjupning och nyheter

Ämnestidning

Extra intressant läsning för dig

  • Vi ger ut tidningen Ämnesläraren i tre editioner: Svenska och språk, Matematik och NO samt Praktisk-estetiska ämnen.
  • Vi ger även ut tidningen Yrkesläraren.

Låt lärare vara lärare

Gymnasieskola - övrigt

6 steg att hinna vara lärare

Förväntningarna på dig som lärare är höga. Arbetstiden är begränsad. Med våra sex steg får du koll på din arbetstid, ditt mående och hur du kan påverka för att få bättre balans i vardagen. 

Vad gäller?

Grundskola - övrigt

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal hittar du svar på vad som gäller för dig på din arbetsplats. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid.

Lärarfortbildning

Kurser med medlemsrabatt

Lärarfortbildning erbjuder fortbildning för dig som är lärare i gymnasieskolan. Till exempel kursen "På hjärnans villkor", om att omsätta kognitionsvetenskap till träffsäker undervisning. Allt till medlemsrabatt!

"Jag är med i facket för att vi har större möjlighet att påverka vår situation tillsammans!"
Joel Eriksson Yrkeslärare, Nacka

Trygghet för fler

Högskola - övrigt

Värva en kollega – få ett presentkort!

Var med och skapa trygghet för fler genom att värva en kollega till Sveriges Lärare. Du som värvar får en Sverigecheck på 100 kronor. Din kollega får 300 000 kollegor i ryggen.

Frågor & svar