Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Nationellt råd för fritidshem

Inom Sveriges Lärare finns det tre nationella råd. Ett av dem är för lärare i fritidshem.

Raymond Stokki saknas på bild

Rådet har till uppdrag att:

  • vara rådgivande till förbundsstyrelsen i frågor inom rådets verksamhetsform
  • följa av kongressen och förbundsstyrelsen fattade beslut
  • aktivt arbeta med frågor inom rådets verksamhetsområde utifrån medlemsgruppens fackliga och professionella intressen

Aktuellt inom rådet fritidshem

Sedan rådets tillsättning i mars har vi träffats vid flera tillfällen. Vi har deltagit i arbetet med att ta fram Sveriges Lärares politik för fritidshem, vilket skett i tätt samarbete med skolformsförening grundskola. Sammankallande i rådet Hanna Almcrantz kommer att vara länken mellan oss och skolformsförening grundskola. Den fastställda politiken presenterades i samband med Fritidshemmens dag den 9 maj. Här hittar du vår politik för fritidshemmen.

I september träffades vi och under hösten kommer vi att ordna fördjupande webinarier om politiken. Representant från oss kommer även medverka i juryn när Årets lärare i fritidshem utses. Vi kommer också själva utse vårt kongressombud från rådet under hösten som tillträder 1 november.

Under året har vi även gett inspel till förbundets yttrande och remissvar.

Webbinarium 8 februari

Vi bjuder in till webbinarium kring vår politik för fritidshemmen torsdag den 8 februari. Du får fördjupad kunskap om vår politik för fritidshemmen och chans att diskutera hur ni kan arbeta med den på hemmaplan. Sveriges Lärares ordförande Åsa Fahlén medverkar. Anmäl dig här.

Kontakta oss

Det nationella rådet träffas kontinuerligt och har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta sammankallande Hanna Almcrantz, hanna.almcrantz@fvsverigeslarare.se.

Frågor & svar