Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Har du fått en påminnelsefaktura?

Det kan finnas olika anledningar till att du har fått en påminnelse om obetalda avgifter. Läs om möjliga orsaker och vad du kan göra. Känner du dig osäker är du välkommen att höra av dig.

Om det inte är så att du helt enkelt glömt att betala, det händer ju den bäste, kan det vara något som krånglar med till exempel ditt löneavdrag eller ditt autogiro. 

Möjliga problem och vad du kan göra

Bra att veta om påminnelser och skulder

  • Vi debiterar aldrig någon extra avgift för fakturor och skickar aldrig ett ärende till inkasso.
  • Påminnelse på obetalda avgifter skickas alltid som en faktura med vanlig postgång. Tidigare obetald avgift kan inte dras via autogiro, utan behöver hanteras manuellt. Innevarande månads avgift aviserar vi på ditt ordinarie betalsätt.
  • Är det första gången du får påminnelsefakturan kan du utgå från att det är föregående månad den gäller för.
  • Har du fått påminnelsen flera gånger, kan det vara en månad längre bak i tiden som saknas. Kontrollera då dina betalningar även för tidigare månader.
  • Om ditt ordinarie betalsätt är att få faktura med post: det är olika förfallodatum på den ordinarie fakturan och påminnelsefakturan. Det beror på att hos de flesta banker går det inte att göra två identiska betalningar på samma datum. Registrera fakturorna på olika datum eller lägg ihop beloppen och hantera det som en betalning.

Betala och säkra ditt medlemskap!

Om du inte har betalat din avgift på tre månader avslutas ditt medlemskap automatiskt. Då förlorar du din inkomstförsäkring, eventuella privata försäkringar i Lärarförsäkringar, dina tidningar och den trygghet som följer med ett fackligt medlemskap.

Smidigare för dig

Skaffa autogiro på 2 minuter

Med autogiro slipper du hålla reda på fakturor. Istället dras pengarna automatiskt från ditt konto. Du kan när som helst säga upp autogirot.

Kontakta oss

Om du har frågor

Om du fortfarande är osäker på varför du fått påminnelsen, tveka inte att kontakta medlemsservice. Välj om du vill skicka ett meddelande eller slå en signal.

Checka av

Förskola - övrigt

Har du lämnat rätt uppgifter?

Det är bra att kolla emellanåt om vi har rätt uppgifter om dig. Du kanske har flyttat, bytt jobb eller mejladress? Uppdatera enkelt genom att logga in med BankID på Mina sidor.

Frågor & svar