Få koll på din arbetstid med Schemakollen

Ett genomtänkt arbetstidsschema är en förutsättning för att du ska kunna göra ett bra jobb som lärare och må bra själv. Med vårt arbetstidsverktyg Schemakollen får du en bättre vardag och koll på att ditt schema följer avtal och lagar.

Förskola - porträtt

Har du tillräckligt med rast och ställtid? Finns tid avsatt för arbetstoppar som du vet kommer under året?

Ta hjälp av vår checklista i nio steg. Använd gärna vårt arbetstidsverktyg Schemakollen (i excel) eller med papper och penna.

Du kan välja att kolla per vecka eller år. Om du gör båda får du syn på hur din arbetstid ser ut på både kort och lång sikt.

Film: Så fungerar Schemakollen vecka (3 min)
Film: Så fungerar Schemakollen år (för dig med ferietjänst, 3 min)

Medlemsförmån

Logga in och få tillgång till Schemakollen

Logga in för att använda Schemakollen - här finns excelfiler och en omfattande checklista med 9 steg för schemakoll.

Förskola - övrigt

Var med och utveckla Schemakollen 2.0!

Just nu utvecklar vi våra verktyg och tjänster kopplat till arbetstid. Nu söker vi dig som vill testa och ge inspel. Är du intresserad? Mejla schemakollen@sverigeslarare.se så kontaktar vi dig. Tack!

"Schema för undervisning och schema för arbetstid är inte samma sak. Det är jätteviktigt att raster och ställtid – tid för förflyttning – räknas in."
Maria Jirestedt Grundskollärare, Göteborgs högre samskola

Får du problem?

Högskola - övrigt

Hit kan du vända dig med frågor

Fungerar inte Schemakollen i din dator? Då kan du höra av dig till vår fackliga rådgivning med dina frågor, så hjälper de dig.

Lärarpodden #8

Johan Wikander & Mia Bohlin -  Lärarpodden

Vad ska rymmas i arbetstiden?

I det här avsnittet får du veta vilka arbetsuppgifter som ska rymmas inom din reglerade arbetstid och vad du kan göra om du inte hinner med dem. Johan Wikander, ombudsman på Sveriges Lärare, reder ut vad som gäller.

Så säger lagen

Förskola - övrigt

Du har rätt till rast och paus

Tid för återhämtning och reflektion är särskilt viktigt för dig som arbetar med människor. Det vet vi ju om, men ändå blir det inte alltid av. Tar du rast varje dag?

Frågor & svar