Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Nätverk för nya lärare

Ung leende kvinna och man under lektion - föreläsning.

I "Nätverket för nya lärare" samlas vi för att dela kunskap, inspirera och stötta varandra under vår första tid som nya lärare. Välkommen!

I det här forumet möter du kollegor från hela landet som ställs inför liknande, eller helt olika, utmaningar i den nya rollen som yrkesverksam lärare. Men framförallt är detta en plats för gemenskap.

Om Nätverket

Nätverket är ett initiativ av tre engagerade lärarstudenter som nu själva är nya lärare.

Syftet med nätverket är att bidra till en än mer engagerad lärarkår som har bred kunskap om och vill utveckla professionen.

En plattform att ventilera på

Nätverket är till för dig som vill ha en plattform för att ventilera funderingar och frågor som ny lärare. Här kan vi dela med oss av glädjeämnen och utmaningar, ge och få tips och idéer och tillsammans få kunskap för att lättare förstå lärarrollen.

En grupp på Facebook

Vi samlas i vår grupp på Facebook och håller regelbundet nätverksträffar med aktuella ämnen. Följ länken för att gå med i gruppen, klicka på knappen "gå med", bekräfta sedan att du är lärare och att du kommer att följa gruppens regler.

Tidigare nätverksträffar

Exempel på ämnen och innehåll från några av våra tidigare träffar;

Nedvarvning inför ledighet

Många nya lärare vittnar om hur svårt det är att varva ner och släppa jobbet inför helg, ledighet eller stundande semester/ferie. Du får svar på dina frågor om balans och tips på hur du ska tänka för att må bra både på jobbet och på fritiden.

Är min arbetstid ok?

Som ny i yrket är det ibland svårt hinna med alla arbetsuppgifter inom arbetstiden. Många kanske saknar upparbetat undervisningsmaterial och rutiner, vilket i sin tur leder till stress över att inte hinna med allt som förväntas.

FÖRSTA JOBBET

Bild från tvådagars engagemangskonferens för studerandeombud och studerandeinformatörer i början av oktober 2019. Scandic Alvik Stockholm.

FÖRSTA JOBBET

Är du ny lärare?

Då har du bland annat rätt till att få en introduktionsperiod för att komma in i yrket på ett bra sätt. Läs mer om det och annat som är bra att ha koll på när du söker första jobbet.

Om introduktionsperioden Att söka första jobbet

MEDLEMSFÖRMÅN

Andreas Lavett rådgivare på Sveriges Lärare.

Någon att fråga

Våra experter svarar på hundratals frågor varje dag, bland annat från nyexaminerade lärare. Som medlem kan du alltid höra av dig. Vad undrar du?

Tre vanliga frågor från nyexade

FÖRHANDLINGSTIPS

Emmelie Palm - ung lärare

Maxa lönen på första jobbet

Första löneförhandlingen är viktig för din framtida lönenivå. Förbered dig med våra bästa förhandlingstips. Kolla lönestatistiken och bestäm dig för ett löneanspråk med prutmån. 

Våra tips
Frågor & svar