Medlemskap

Som medlem är du med och ger vår yrkeskår en ännu starkare röst. Du får också tillgång till en rad medlemsförmåner och ett prisvärt medlemskap.

Om att bli medlem

Gymnasieskola - porträtt

Svar på vanliga frågor vi får

Varför ska jag välja just Sveriges Lärare? Vad får jag för pengarna? Vi listar svar på frågor vi ofta får från den som funderar på att bli medlem i facket.

Använd medlemskapet

Högskola - porträtt

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönecoachning, försäkringar, inspiration, rabatter och förhandlingshjälp. 

"Jag tycker att de bästa medlemsförmånerna är medlemstidningarna, föreläsningar och utbildningar."
Cecilia Hultberg Thorell Ämneslärare Sv/SVA, Spanska, Norrköping

Vad kostar det?

Högskola - övrigt

Ett prisvärt medlemskap

När vi bildade Sveriges Lärare sänktes medlemsavgiften till 280 kronor och om du inte jobbar heltid kan du få en lägre avgift. Dessutom: Gratis för studenter och ett unikt erbjudande efter examen.

Medlemskriterier

Gymnasieskola - gruppbild

Då kan du bli medlem hos oss

Du som har eller håller på att ta en akademisk examen inom ett läraryrke eller som studie- och yrkesvägledare är välkommen som medlem. 

Trygghet för fler

Högskola - övrigt

Värva en kollega – få ett presentkort!

Var med och skapa trygghet för fler genom att värva en kollega till Sveriges Lärare. Du som värvar får en Sverigecheck på 100 kronor. Din kollega får 300 000 kollegor i ryggen.

Din integritet

Grundskola - övrigt

Så behandlar vi dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss. Vi ser till att dina personuppgifter är skyddade och behandlas i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

Det här gäller

Så fungerar dubbelanslutning

Dubbelanslutning betyder att du kan vara medlem i två fackförbund men att du endast betalar avgift till ett förbund. Läs mer om vilka förbund vi har sådana avtal med.

Frågor & svar