Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Arbetsgivaralliansen TRIA

Avtalet gäller 2020-05-01 till och med 2023-04-30.

Förhandling pågår

Sveriges Lärare förhandlar just nu om detta kollektivavtal. Årets lönerevision får inte slutföras förrän vi tecknat ett nytt kollektivavtal. Du och din chef kan påbörja samtalet om din arbetsprestation, men ni ska inte sätta några siffror. Vi hör av oss via mejl när förhandlingarna är klara. 

Du som är förtroendevald kan läsa mer på Portalen 

Från och med 2023-05-01 följer skolor och förskolor som tillhör TRIA kollektivavtalet ”Skola/utbildning”, som tecknas av Sveriges Lärare och Arbetsgivaralliansen. Tidigare har TRIA haft ett eget kollektivavtal. Detta innebär:

  • att alla medarbetare byter pensionsplan till ITP (från SAF-LO). Den extra avsättningen om 0,5 procentenheter fortsätter att sättas av. Inom kort kommer du att få brev från Collectum. Du som är sjukskriven fortsätter att omfattas av pensionsplan SAF-LO tills du är fullt arbetsför.

  • just nu ingen förändring i dina övriga villkor som exempelvis arbetstid. Kollektivavtalet ”Skola/utbildning” håller på att förhandlas om och tills det är klart gäller de tidigare villkoren. I förhandlingarna bevakar Sveriges Lärare de särskilda villkor som finns inom skolor och förskolor som tillhör TRIA.


Här har vi sammanfattat några av de viktigaste delarna som gäller just det här avtalsområdet. Hela kollektivet hittar du längst ner på sidan.

Kollektivavtalet i korthet

Sveriges Lärare har tagit över partsställningen i de kollektivavtal som tecknats av Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund.

Frågor & svar