Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Global Action Week 2024

Årets Global Action Week äger rum den 22–28 april. Då lyfter vi allas rätt till utbildning och lärares betydelse för utbildningens kvalitet världen över.

Internationellt

Global Action Week (GAW) är en årlig världsomspännande kampanj som uppmärksammar fjärde målet i Agenda 2030 om god utbildning för alla, samt lärares betydelse.

Sverige har förbundit sig till att nå målen i Agenda 2030, vilket innebär att de även gäller ditt arbete som lärare!

Under Global Action Week skulle vi vilja att du funderar över vad mål 4 innebär för dig och dina kollegor på arbetsplatsen. Om mål 4 på Regeringens webbplats. 

Det här kan du göra  

  • Undervisa om Agenda 2030. Länkar till undervisningsmaterial kommer att publiceras på den här webbsidan. 
  • Prata om Agenda 2030 på din arbetsplats. Behöver du stöd kan du kontakta ditt ombud eller din förening inom Sveriges Lärare.
  • Sprid Global Action Week vi kommer att ta fram flyers och affischer som du kan sprida på arbetsplatsen, och inlägg du kan dela i sociala medier. Den 21 mars kan du ladda ner materialet.
  • Testa dina kunskaper om de globala målen i Målkompassen (globalamalen.se).

Inför Global Action Week – webbinarium den 15 april 

Här får du veta mer om Global Action Week och inspiration kring hur ni kan engagera er i veckan på din arbetsplats. Öppet för alla! Måndag den 15 april klockan 16–17. Anmäl dig till webbinariet inför Global Action Week nu.

Klimatkrisens pedagogik – gästföreläsning den 25 april

Hur kan du som lärare rusta den kommande generationen för klimatkrisen? Se gästföreläsningen med forskaren Maria Wolrath Söderberg, den 25 april klockan 18.30-20.00. Föreläsningen är även öppen för dig som ännu inte är medlem i Sveriges Lärare. 

Anmäl dig till Klimatkrisens pedagogik.  

Föreläsningen spelas in, som medlem kan du se den i 30 dagar efteråt. 

Du bidrar med 1,5 procent 

Som medlem bidrar du med 1,5 procent av medlemsavgiften till den internationella verksamheten inom Sveriges Lärare. Vi arbetar för allas rätt till utbildning av god kvalitet, både i Sverige och internationellt. Vi arbetar också för att stärka fackliga, och andra mänskliga rättigheter för lärare i hela världen. 

Bakom Global Action Week står organisationen Global Campaign for Education, där Sveriges Lärare är medlemmar. 

Frågor & svar