Engagera dig i Sveriges Lärarstudenter

Vi engagerar oss såväl nationellt som lokalt. På den nationella arenan finns studerandestyrelsen och lokalt finns studerandeföreningarna.

Engagemang är bland det finaste vi har och vi är många som är engagerade i Sveriges Lärarstudenter. Genom att bli aktiv är du med och påverkar för en bättre utbildning, ett bättre yrke och en bättre skola.  

På den lokala nivån finns studerandeföreningar som leds av studeranderåd. Se här nedan vilka aktiva studerandeföreningar vi har just nu! Finns vi inte på ditt lärosäte kan du höra av dig så hjälper vi till att starta upp hos dig. 

Att vara aktiv tar så mycket (eller så lite) tid du vill. Det är ni som är aktiva som tillsammans bestämmer vad ni ska göra lokalt. Må det vara pizzakvällar, föreläsningar eller att driva på för att förbättra utbildningarna lokalt.  

Vem som helst kan bli aktiv! Det krävs inga förkunskaper, utan du lär dig mer genom att engagera dig. Genom att bli aktiv kan du knyta nya kontakter, få fortbildning och lära dig mer om ditt framtida yrke. 

Vi tillsammans

Högskola - porträtt

Så fungerar Sveriges Lärarstudenter

Vilka sitter i styrelsen? Hur bestämmer vi vilka frågor vi driver tillsammans? Läs om hur du med ditt medlemskap kan vara med och påverka din utbildning och ditt framtida yrke.

Politik

De här frågorna driver vi

Sveriges Lärarstudenter är en del av Sveriges Lärare. Vi skapar tillsammans framtidens skola och är en del av välfärden. Här presenterar vi de framröstade fokusfrågorna vi ska driva under kommande verksamhetsår.

Styrelsen

Sveriges Lärarstudenters styrelse

Sveriges Lärarstudenter leds av ordförande Adam Kedert, vice ordförande Matilda Mattsson samt andra vice ordförande Benjamin Eneslätt.

Gratis hela studietiden

Högskola - porträtt

Bli studentmedlem

  • Medlemsförmåner ingår – till exempel rabatter och erbjudanden på allt från hotell och tågresor till mässor och litteratur
  • En av våra tidningar gratis (värde 632 kr/år).
  • Tillgång till experter om till exempel vikariat eller VFU. 
Frågor & svar