Ombud ger stöd i vardagen

Varje dag har våra 25 000 ombud i uppdrag att stötta och hjälpa dig som är medlem. Det kan handla om frågor som anställningsvillkor, arbetstid och lön.

Grundskola - porträtt

Att vara ombud är ett fackligt förtroendeuppdrag. Ombudet väljs av dig och andra medlemmar på arbetsplatsen och företräder er i fackliga förhandlingar och möten med ledningen om till exempel organisationsförändringar.

Se vem som är ditt ombud

Om du loggar in med BankID på Mina sidor här på webbplatsen kan du se vem som är ditt ombud. Saknas det ombud? Då kan ni som är medlemmar tillsammans utse ett nytt ombud.

Det här stödet kan du få

Ombudet har ofta bra koll på frågor som rör:

  • Arbetstid, rast och paus.
  • Arbetsmiljön och hur ni kan påverka den tillsammans.
  • Lön, lönekriterier och när det är dags för lönesamtal.
"Som ombud är jag inte en röst för mig utan för samtliga medlemmar på arbetsplatsen."
Olle Linton Gymnasielärare och ombud, Östra Real, Stockholm.
Olle Linton

Var med och påverka

Grundskola - porträtt

Nyfiken på att bli ombud?

Som ombud kan du vara med och förbättra förutsättningarna på jobbet för dig och dina kollegor. Du är en viktig länk mellan arbetsgivaren, medlemmarna och Sveriges Lärare.

Kontakt

Grundskola - porträtt

Undrar du något?

Vi finns här för dig om du har frågor om medlemskapet eller något annat. Hittar du inte svaret bland frågor och svar är du välkommen att ställa din fråga på Mina sidor!

Facklig rådgivning

Gymnasieskola - övrigt

5 vanliga frågor till oss

Du som är medlem har tillgång till personlig rådgivning av våra experter. De svarar på dina frågor om allt från lön och arbetsmiljö till föräldraledighet och sjukdom.

Frågor & svar