Svar på vanliga frågor från nya medlemmar

Hur fungerar försäkringarna? Kan jag byta tidning? Var vänder jag mig i första hand med frågor? Vi listar de vanligaste frågorna vi får från nya medlemmar och svaren på desamma.

Är du ny medlem? Vad roligt! Här är svar på sådant som nya medlemmar ofta undrar. Hittar du inte svar här kan du kolla i vårt ännu fylligare frågor och svar. Där kan du också ställa din egen fråga.

Vanliga frågor från nya medlemmar

Som ny medlem ansluts du till ett försäkringspaket, där de första tre månaderna är helt kostnadsfria. Självklart kan du när som helst säga upp försäkringarna.

Detta ingår i försäkringspaketet:

  • Olycksfallsförsäkring.
  • Sjukförsäkring.
  • Livförsäkring.
  • Hemförsäkring.
  • Dessutom: Kostnadsfri pensionsrådgivning.

Aktuella villkor och priser finns på Lärarförsäkringars webbplats, där du också kan se vilka försäkringar du har och vad de kostar genom att logga in med BankID.

Läs mer om våra medlemsförsäkringar.

Varje dag har våra 25 000 ombud i uppdrag att stötta och hjälpa dig som är medlem. Det kan handla om frågor som anställningsvillkor, arbetstid och lön.

Se vem som är ditt ombud

Om du loggar in med BankID på Mina sidor här på webbplatsen kan du se vem som är ditt ombud. Saknas det ombud? Då kan ni som är medlemmar tillsammans utse ett nytt ombud.

När du skaffar autogiro drar vi din medlemsavgift och eventuella försäkringar automatiskt varje månad, och du slipper få en avi på papper.

Autogiro på 2 minuter – gör så här

  1. Logga in med BankID på Mina sidor.
  2. Fyll i de efterfrågade uppgifterna och signera med BankID.

Ja, det kan du enkelt göra genom att logga in med BankID på Mina sidor här på webbplatsen.

Som medlem har du alltid tidningen Sveriges Lärare gratis och medlemsrabatt på våra ämnestidningar.

Ändra prenumerationer på Mina sidor

Det finns alltid hjälp att få när du behöver det. På din arbetsplats finns ofta ett ombud som kan svara på många frågor som rör din och andra medlemmars situation.

Du kan också vända dig till vår populära fackliga rådgivning som svarar på tusentals frågor varje år. Här finns en stor expertis kopplat till ditt yrkesliv och en bred arbetsrättslig kompetens.

Som medlem har du tillgång till en rad förmåner. Listan är lång och handlar om allt från fackligt stöd till inspiration och olika rabatter.

Utforska dina medlemsförmåner

Dessutom: genom att logga in på webbplatsen har du till gång till allt innehåll till skillnad från den som inte är medlem.

Medlemmar kan ta del av så mycket mer

Kontakt

Grundskola - porträtt

Undrar du något?

Vi finns här för dig om du har frågor om medlemskapet eller något annat. Hittar du inte svaret bland frågor och svar är du välkommen att ställa din fråga på Mina sidor!

"Som medlem får jag bättre kunskap om mina rättigheter och skyldigheter som anställd."
Sohail Tareq Khan Modersmålslärare, Stockholm
Frågor & svar