Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Så hanterar vi dina personuppgifter

Här hittar du information om hur vi på Sveriges Lärare hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddslagen GDPR.

Din integritet är viktig för oss på Sveriges Lärare och vi strävar efter en hög nivå av skydd för våra medlemmars och andra registrerades personuppgifter. Vår hantering av personuppgifter sker i enlighet med kraven i Dataskyddsförordningen – GDPR (General Data protection regulation).

Medlemskap är känslig personuppgift

Medlemskap i fackförening kategoriseras som känslig personuppgift enligt lagen. Det ställer extra höga krav på att vi hanterar dina medlemsuppgifter på ett korrekt sätt.

Vi säkerställer att dina personuppgifter är skyddade och att behandlingen sker i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

BankID vid kontakt

Vid kontakt med oss på Sveriges Lärare via kontaktformulär, mejl eller telefon kommer du att behöva identifiera dig med BankID för att säkerställa att dina uppgifter inte hamnar i orätta händer.

Mer om hantering av personuppgifter

300 000 medlemmar

Grundskola - gruppbild

Du vill väl vara med?

De allra flesta lärare och studie-och yrkesvägledare är medlemmar hos oss. Många väljer att vara med för att inte gå utan stöd och trygghet i osäkra tider. Välkommen du också!

Frågor & svar