Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Jobbar du vid sidan av studierna?

Nu stärker vi det fackliga stödet för dig som studerar men som arbetar som lärare eller studie- och yrkesvägledare vid sidan av studierna. För bara 140 kronor i månaden får du full tillgång till fackligt stöd och förhandlingshjälp i din yrkesroll.

Högskola - övrigt

Många som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare jobbar också extra som inom sina blivande yrken under studietiden och flera gör det löpande. Det är inte konstigt – som blivande lärare eller studie-och yrkesvägledare är du attraktiv att anställa som vikarie. 

Men om något skulle hända på jobbet vill vi att du ska känna dig så trygg som möjligt. Därför har vi nu ett nytt erbjudande från första januari: ett frivilligt utökat fackligt stöd för 140 kronor i månaden.

Du är fortfarande studerandemedlem men med utökat stöd

Med det utökade stödet får du full tillgång till vårt fackliga stöd i din anställning. Du är fortfarande studerandemedlem men du får rätt till facklig rådgivning och juridiskt stöd även i din anställning och kan till exempel bli företrädd i förhandlingar på arbetsplatsen.

Inkomstförsäkringen ingår

Dessutom får du, om du är med i en a-kassa, tillgång till vår inkomstförsäkring på samma premisser som yrkesverksamma medlemmar. Läs mer om inkomstförsäkring och dess regler här.

För att få pengar från inkomstförsäkringen behöver du ha varit medlem i både Sveriges Lärare och a-kassan i tolv månader. Vi rekommenderar Lärarnas a-kassa, de är specialiserade på lärares villkor och vi har ett nära samarbete.

I övrigt gäller samma försäkringserbjudande som till ordinarie studerandemedlemmar. Är du redan medlem men väljer detta utökade stöd så behåller du de försäkringar du tecknade som ordinarie studerandemedlem. 

Så gör du för att ansöka 

För att ansöka om detta utökade fackliga stöd behöver du ringa oss på 077-515 05 00 eller genom att fylla i frågeformuläret som du når via Mina Sidor.

Du kan söka det så länge som du är student och medlem hos oss. 

Frågor och svar

Frågor & svar