Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Allt för dig som är lärare i vuxenutbildning

Är du lärare inom vuxenutbildningen, exempelvis komvux-lärare eller SFI-lärare? Då är du välkommen som medlem hos oss. Vi arbetar hårt för att du ska ha en bra lön och rimlig arbetsbelastning.

Sveriges Lärare vill 

  • att antagningen till SFI och övrig vuxenutbildning ska regleras nationellt.
  • att staten och huvudmän ska satsa mer på vuxnas lärande och vuxendidaktik.
  • att det nuvarande systemet med entreprenader inom vuxenutbildningen ska ersättas med ett långsiktigt hållbart system som präglas av kvalitet, kontinuitet, långsiktighet och trygga anställningar.

Skolformsförening

I Sveriges Lärare finns skolformsföreningen för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Läs mer om föreningens uppdrag och se vilka förtroendevalda som sitter i styrelsen.

Lön

Högskola - övrigt

Vad tjänar lärare inom vuxenutbildningen?

Är du komvux-lärare eller SFI-lärare? Du som är medlem i Sveriges Lärare kan ta del av den bästa lönestatistiken i vårt löneverktyg Min lön. 

Vad gäller?

Grundskola - övrigt

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal hittar du svar på vad som gäller för dig på din arbetsplats. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid.

Forskning

Förskola - övrigt

Då är du på en bra arbetsplats

Är din arbetsplats transparent och rättvis? Finns möjligheter att utvecklas? Läs om vad som kännetecknar en arbetsplats med bra arbetsmiljö och låga sjuktal.

Så säger lagen

Förskola - övrigt

Du har rätt till rast och paus

Tid för återhämtning och reflektion är särskilt viktigt för dig som arbetar med människor. Det vet vi ju om, men ändå blir det inte alltid av. Tar du rast varje dag?

Aktuellt från Vi Lärare

Tidningen Vi Lärare har fokus på nyheter från Skolsverige och uppdateras med det senaste på vilarare.se varje dag. Tidningen ingår i medlemskapet.

Mer om tidningen Vi Lärare
Frågor & svar