Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Allt för dig som är lärare i vuxenutbildning

Manlig lärare undervisar två kvinnliga elever.

Är du lärare inom vuxenutbildningen, exempelvis komvux-lärare eller SFI-lärare? Då är du välkommen som medlem hos oss. Vi arbetar hårt för att du ska ha en bra lön och rimlig arbetsbelastning.

Sveriges Lärare vill 

  • att antagningen till SFI och övrig vuxenutbildning ska regleras nationellt.
  • att staten och huvudmän ska satsa mer på vuxnas lärande och vuxendidaktik.
  • att det nuvarande systemet med entreprenader inom vuxenutbildningen ska ersättas med ett långsiktigt hållbart system som präglas av kvalitet, kontinuitet, långsiktighet och trygga anställningar.

Skolformsförening

I Sveriges Lärare finns skolformsföreningen för gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Läs mer om föreningens uppdrag och se vilka förtroendevalda som sitter i styrelsen.

MEDLEMSFÖRMÅN

Kvinnlig lärare med elever i korridor.

MEDLEMSFÖRMÅN

Vad tjänar lärare inom vuxenutbildningen?

Är du komvux-lärare eller SFI-lärare? Du som är medlem i Sveriges Lärare kan ta del av den bästa lönestatistiken i vårt löneverktyg Min lön. 

Vad gäller?

Avtal. Människa vid papper och dator.

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal finns svaren på vad som gäller för dig. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid. Har du inget kollektivavtal? Kontakta oss!

Forskning

Referensorgan: Lärare i förskolan

Då är du på en bra arbetsplats

Är din arbetsplats transparent och rättvis? Finns möjligheter att utvecklas? Läs om vad som kännetecknar en arbetsplats med bra arbetsmiljö och låga sjuktal.

Så säger lagen

Fika paus kaffe frukt

Du har rätt till rast och paus

Tid för återhämtning och reflektion är särskilt viktigt för dig som arbetar med människor. Det vet vi ju om, men ändå blir det inte alltid av. Tar du rast varje dag?

Aktuellt från Vi Lärare

Frågor & svar