Allt för dig som är lärare i vuxenutbildning

Är du lärare inom vuxenutbildningen, exempelvis komvux-lärare eller SFI-lärare? Här har vi samlat information och råd som stöttar dig i din yrkesroll.

Vi arbetar för att du ska ha en bra lön och rimlig arbetsbelastning, och driver att

  • antagningen till SFI och övrig vuxenutbildning ska regleras nationellt.
  • staten och huvudmän ska satsa mer på vuxnas lärande och vuxendidaktik.
  • det nuvarande systemet med entreprenader inom vuxenutbildningen ska ersättas med ett långsiktigt hållbart system som präglas av kvalitet, kontinuitet, långsiktighet och trygga anställningar.

Hur ligger du till?

Högskola - övrigt

Löner för lärare inom vuxenutbildningen

Är du komvux-lärare eller SFI-lärare? Du som är medlem i Sveriges Lärare kan ta del av den bästa lönestatistiken i vårt löneverktyg Min lön. 

Vuxenutbildningen i förbundet

Nationell skolformsförening för gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Nationell skolformsförening

I Sveriges Lärare finns skolformsföreningen för gymnasieskolan och vuxenutbildningen som bland annat är rådgivande till förbundsstyrelsen. 

Forskning

Förskola - övrigt

Då är du på en bra arbetsplats

Är din arbetsplats transparent och rättvis? Finns möjligheter att utvecklas? Läs om vad som kännetecknar en arbetsplats med bra arbetsmiljö och låga sjuktal.

Vad gäller?

Grundskola - övrigt

Många svar finns i ditt avtal

I ditt kollektivavtal hittar du svar på vad som gäller för dig på din arbetsplats. Till exempel kring lön, föräldraledighet och arbetstid.

Aktuellt från Vi Lärare

Tidningen Vi Lärare har fokus på nyheter från Skolsverige och uppdateras med det senaste på vilarare.se varje dag. Tidningen ingår i medlemskapet.

Mer om tidningen Vi Lärare

Medlemsförmån

Högskola - övrigt

Experthjälp när du behöver det

En av dina medlemsförmåner är att du har tillgång till experter som svarar på det mesta som rör dina rättigheter på jobbet. Välkommen att höra av dig till oss! 

Frågor & svar