Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Arbetssökande? Se till att vara medlem hos oss!

Arbetsplatsbesök

Som arbetslös är det extra viktigt att vara medlem i facket. Då kan du få rådgivning av våra experter och del av medlemsförmåner som hjälp med CV-granskning och intervjuträning.

Om du är arbetssökande lärare eller studie- och yrkesvägledare och inte är medlem i Sveriges Lärare är det en bra idé att bli det. Det finns många fördelar med det.

Alla medlemsförmåner ingår

Några av de medlemsförmåner som den som är mellan jobb brukar uppskatta extra mycket är:

  • Rådgivning av våra experter om vad som gäller enligt avtal och lagar.
  • Karriärförmåner som feedback på jobbansökan och möjlighet att träna med jobbexpert inför anställningsintervjun. 
  • Inkomstförsäkring och andra förmånliga medlemsförsäkringar.
  • Lönecoachning och den senaste lönestatistiken.
  • Inspiration och kontakt med yrket genom garanterad plats på våra digitala föreläsningar och vår tidning Vi Lärare hem i brevlådan (värde: 632 kronor/år).

Du får en reducerad avgift

Ordinarie medlemsavgift är 280 kronor/månad. Du som är arbetssökande kan ansöka om reducerad avgift på 140 kronor/månad. Den gäller då nästkommande månad.

Viktigt att veta om inkomstförsäkringen

A-kassan täcker bara en mindre del av inkomstbortfallet om du blir arbetslös. Därför ingår en inkomstförsäkring i medlemsavgiften för alla yrkesaktiva medlemmar. Du ansluts automatiskt till inkomstförsäkringen när du blir medlem.

Inkomstförsäkringen innebär att du som uppfyller a-kassans krav, kan få upp till 80 procent av din ordinarie lön upp till 100 000 kronor vid arbetslöshet i 200 dagar.

Byter du från ett annat fack?

Undvik att det blir glapp i dina medlemskap. Om du byter utan glapp får du nämligen tillgodoräkna dig medlemstiden för inkomstförsäkringen, under förutsättning att båda förbunden tecknat likvärdiga inkomstförsäkringar för sina medlemmar.

Trygghet

Vuxna i grupp.

Trygghet

Inkomstförsäkring i medlemskapet!

Du vet väl om att du har en inkomstförsäkring genom ditt medlemskap som tillsammans med a-kassan ger extra trygghet om du hamnar mellan jobb?

Ett akademikerförbund

Stående män och kvinnor under samtal. Skolledare.

Då kan du bli medlem hos oss

Du som har eller håller på att ta en akademisk examen inom ett läraryrke eller som studie-och yrkesvägledare är välkommen som medlem. 

Ännu mera trygghet

Skogsbacksskolans förskola - Botkyrka

Bli medlem i a-kassan också

Med ett medlemskap i a-kassan är du extra trygg om något skulle hända. Vi rekommenderar Lärarnas a-kassa som är specialiserad på vår profession.

Medlemsförmån

Två lärare - möte - manlig lärare pratar med kvinnlig lärare

Medlemsförmån

Experttips inför intervjun

Med vår tjänst "Intervjuträning" får du öva på de vanligaste frågorna inför din anställningsintervju med en jobbexpert. Tjänsten är kostnadsfri för dig som är medlem.

Söka jobb-tips

Malin Jonsson, förstelärare, engelska och samhällskunskap. Täby Enskilda Gymnasium TEG

Få feedback på cv, personligt brev och LinkedIn

Uppdatera och snygga till ditt cv och din Linkedin-profil om du funderar på att söka jobb. Som medlem kan du få hjälp med en professionell bedömning och personliga råd. 

Bli medlem på två minuter

Frågor & svar