Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Detta gäller kring dubbelanslutning

Dubbelanslutning betyder att du kan vara medlem i två fackförbund men att du endast betalar avgift till ett förbund. Läs mer om vilka förbund vi har sådana avtal med.

Som medlem i Sveriges Lärare kan du vara dubbelansluten i följande förbund:

  • Kyrkomusikernas Riksförbund, KMR
  • Sveriges Yrkesmusikerförbund, Symf
  • Fackförbundet för Scen och film
  • Vårdförbundet
  • Naturvetarna
  • Sveriges Arbetsterapeuter
  • Fysioterapeuterna
  • Sveriges universitetslärare och forskare, SULF

Du som blir dubbelansluten behöver informera både Sveriges Lärare och det andra förbundet om det sker några förändringar som rör dina personuppgifter, medlemskap, anställning eller utbildning.

Kontrollera alla uppgifter

Det är viktigt att båda förbunden har rätt uppgifter om dig så att din medlemsavgift blir aviserad av rätt förbund, men också för att du ska få relevant information mm.

Vi på Sveriges Lärare lämnar regelbundet uppgifter till respektive förbund över dubbelanslutna medlemmar.

Bra att veta om inkomstförsäkringen

Det är viktigt att veta att du bara omfattas av Sveriges Lärares inkomstförsäkring om du har Sveriges Lärare som primärt förbund, det vill säga betalar medlemsavgift till Sveriges Lärare, samt är medlem i en svensk a-kassa.

Förbund vi har dubbelanslutningsavtal med

Fler avtal på gång

Vi håller på att sluta avtal om dubbelanslutning med fler förbund och uppdaterar informationen löpande. Innan det är klart kan vi tyvärr inte dubbelansluta medlemmar som önskar det. Men vi jobbar så snabbt vi kan på en lösning.

Trygghet

Grundskola - övrigt

Inkomstförsäkring i medlemskapet!

Du vet väl om att du har en inkomstförsäkring genom ditt medlemskap som tillsammans med a-kassan ger extra trygghet om du hamnar mellan jobb?

Om att bli medlem

Gymnasieskola - porträtt

Svar på vanliga frågor vi får

Varför ska jag välja just Sveriges Lärare? Vad får jag för pengarna? Vi listar svar på frågor vi ofta får från den som funderar på att bli medlem i facket.

Medlemskriterier

Gymnasieskola - gruppbild

Då kan du bli medlem hos oss

Du som har eller håller på att ta en akademisk examen inom ett läraryrke eller som studie-och yrkesvägledare är välkommen som medlem. 

Checka av

Förskola - övrigt

Har du lämnat rätt uppgifter?

Det är bra att kolla emellanåt om vi har rätt uppgifter om dig. Du kanske har flyttat, bytt jobb eller mejladress? Uppdatera enkelt genom att logga in med BankID på Mina sidor.

Frågor & svar