Lärarpodden för dig som är ny i yrket

I vår podcast "Lärarpodden" tar vi upp många frågor som kan vara till hjälp för dig som är ny i yrket. Här listar vi fem avsnitt som du kan börja med!

Lurar

I Lärarpodden möter du experter som delar med sig av kunskap, ger förslag på lösningar och berättar om vad som gäller enligt lagar och avtal.

#6. Ny som lärare – så kan den första tiden bli lite lättare

Att vara ny på arbetsplatsen samtidigt som du är ny i din lärarroll kan vara både omtumlande och underbart på samma gång. För att hålla i längden bör du ta emot det stöd du kan få och vara snäll mot dig själv. I avsnittet får du tips om olika anpassningar som kan bidra till att du får en rimlig arbetsbelastning den första tiden som lärare.

#7. Förtroendetid – detta gäller

Hur förtroendetiden ska användas tolkas ibland olika, men egentligen är det glasklart. Du äger din förtroendetid och ingen ska tala om för dig hur du ska använda den. I det här avsnittet pratar vi om själva tanken med förtroendetid och vilka arbetsuppgifter som du INTE ska göras på förtroendetiden utan under din reglerade arbetstid.

#8. Vad ska rymmas i din reglerade arbetstid?

I den här avsnittet får du veta vilka arbetsuppgifter som ska rymmas inom din reglerade arbetstid och vad du kan göra om du inte hinner med dem.

#9. Så påverkar du för en bättre arbetsmiljö

Har du dålig arbetsmiljö på jobbet och vill ha goda råd för att hantera situationen? I det här avsnittet berättar våra två vassa arbetsmiljöexperter vilka möjligheter du har att påverka och hur du kan gå till väga för att försöka få en förändring.

#10. Allt du undrar men inte vågat fråga om kollektivavtal

Vad är det som ingår i ett kollektivavtal egentligen? Och hur kan du använda ditt kollektivavtal för att få inflytande på din arbetsplats? I detta poddavsnitt ger våra förhandlingschefer svar på frågor om vad ett kollektivavtal är och hur du kan använda dig av det.

Inspiration

Medarbetare - Kansli

Lärarpodden – tips för jobblivet

Podden för dig som jobbar inom skola och förskola. Här får du tips och råd som kan göra jobblivet lite bättre.

Ny lärare

Grundskola - övrigt

Är du ny i rollen som lärare?

Som ny lärare kan det vara många frågor som snurrar samtidigt som viktiga beslut ska tas. Här hoppas vi att du hittar tips och råd som kan vara till hjälp!

Frågor & svar