Din anställning och dina villkor

Hur mycket får jag vara ledig? Vad har jag rätt till om jag blir sjuk och vad ska stå i anställningsavtalet? Här går vi igenom rättigheter kopplat till din anställning.

Kollektivavtal

Förskola - porträtt

Se vad som gäller för dig

För att vara säker på vad som gäller för just dig behöver du titta i ditt kollektivavtal. Det kan se olika ut beroende på vilket avtal du har gällande till exempel lön, semester, arbetstid. 

Anställningsavtalet

Gymnasieskola - övrigt

3 tips innan du skriver på

När du och arbetsgivaren kommer överens om din anställning ingår ni ett avtal – anställningsavtalet. Vi går igenom vad som är bra att veta när du förhandlar din anställning och vad som ska stå i själva avtalet.

Ditt avtal

Förskola - porträtt

Så lång är din uppsägningstid

När du behöver säga upp dig beror på hur länge du jobbat på din nuvarande arbetsplats och vad som står i ditt kollektivavtal.

Föräldraledig på heltid

Förskola - övrigt

Dags för en längre ledighet?

Förbered dig genom att följa våra checklistor inför, under och efter din föräldraledighet. 

Råd och stöd

Förskola - porträtt

Vem sköter mitt jobb om jag är sjuk eller vabbar?

Det bör finnas en plan för hur din skola, förskola eller fritidshem gör om du blir sjuk en kortare tid eller måste vabba. 

Våra samlade tips

Högskola - övrigt

Funderar du på att byta jobb?

Vi går igenom allt du behöver veta när du söker nytt jobb och vill ta ett kliv i karriären. Allt från att skriva CV till vad som ska stå i ditt anställningsavtal.

Din kontakt

Grundskola - porträtt

Sveriges Lärare nära dig

Sveriges Lärare finns över hela landet och vilken förening du tillhör beror på var du jobbar. Om du loggar in med BankID på Mina Sidor kan du se din lokalförening/riksförening och vem som är ombud.

"Som medlem får jag bättre kunskap om mina rättigheter och skyldigheter som anställd."
Sohail Tareq Khan Modersmålslärare, Stockholm
Frågor & svar