Din yrkesroll

Vi är lärarprofessionens samlade röst. Vi vet att det är tillsammans som vi får bäst förutsättningar att vara bra lärare och studie- och yrkesvägledare.

För dig som är lärare

Vi är Sveriges Lärare och Sveriges största akademiska organisation. Vi samlar alla behöriga lärare, från förskola till högskola. Tillsammans är vi starkare och kan få rätt saker att hända.

För dig som är studie- och yrkesvägledare

Din kompetens är ovärderlig för att ge ungdomar och vuxna vägledning i hur de ska navigera genom såväl fortsatta studier som arbetsmarknaden. 

Ny lärare

Grundskola - övrigt

Är du ny i rollen som lärare?

Som ny lärare kan det vara många frågor som snurrar samtidigt som viktiga beslut ska tas. Här hoppas vi att du hittar tips och råd som kan vara till hjälp!

Studentlivet

Högskola - övrigt

Allt för studenter

Vi är organisationen för dig som studerar till lärare eller studie- och yrkesvägledare. Här har vi samlat aktuella frågor och stöd i olika situationer.

Lönestatistik

Gymnasieskola - porträtt

Få koll på vad lärare tjänar

Har jag rätt lön? Vad kan jag tjäna om jag börjar jobba någon annanstans? Jämför i vårt verktyg Min lön där vi samlat marknadens bästa lönestatistik.

Medlemsförmån

Förskola - gruppbild

Föreläsningar som ger energi

I vårens program med digitala föreläsningar kan du bland annat lära dig mer om AI, intensivläsning i helklass och hur du kan undervisa om klimatkrisen.

Nyheter från skolans värld

De bästa lärartidningarna

Tidningen Vi Lärare ingår i din medlemsavgift (värde 632 kronor per år). Du får dessutom en ämnestidning till rabatterat pris, 22 kronor per månad.

Frågor & svar