Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Det här ska stå i ditt anställningsavtal

Arbetsplatsbesök

Här hittar du allt du behöver veta när du förhandlar din nya anställning. I åtta punkter går vi igenom vad som ska stå med i själva avtalet.

När du och arbetsgivaren kommer överens om din anställning ingår ni ett avtal – anställningsavtalet. Ett avtal kan vara muntligt, men det är ändå klokast att be om ett skriftligt avtal innan du börjar din anställning.

Avtalet är bindande för er båda och ingen av er kan på egen hand ändra på innehållet. Om det finns kollektivavtal hos arbetsgivaren ingår kollektivavtalets villkor automatiskt i ditt anställningsavtal.

3 tips innan du skriver på

Få koll på grundförutsättningarna

Fundera över vad tjänsten innehåller. Klargör om det är det en ferie- eller semestertjänst som du ska anställas på. Få en överblick över ditt schema för att se om alla arbetsuppgifter ryms, och inte enbart undervisningen. 

Få koll på lönen

Det är viktigt att tänka långsiktigt angående din lön. Använd lönestatistiken och se löneläget med hjälp av Min Lön. Se till att du omfattas av nästkommande lönerevision. Om du inte kommer längre med dina löneanspråk så kanske det finns andra saker att fråga efter. Det kan vara alltifrån årskort i kollektivtrafiken till extra semesterdagar. 

Prata med oss

Prata gärna med oss innan du skriver på ditt anställningsavtal så att det blir bra från början. 

8 punkter i ditt anställningsavtal

Arbetsgivaren är skyldig att skriftligt informera dig om alla villkor som är av stor betydelse för anställningen. Detta görs ofta genom ett skriftligt anställningsavtal. Läs igenom avtalet noga innan du skriver på! De här delarna ska alltid finnas med:

1. Grunduppgifter

Ditt och arbetsgivarens namn och adress, den dag du ska börja arbeta och på vilken arbetsplats.

2. Typ av tjänst

Det ska stå om det är ferie-eller semestertjänst. Om du påbörjar en ferietjänst vid ett annat datum än vid läsårets början, kanske du inte hinner tjäna in full ferielön. Under ferien finns ingen rätt till exempelvis a-kasseersättning, så försök lösa situationen med din arbetsgivare.

3. Anställningsform

Exempelvis tillsvidareanställning, särskild visstidsanställning, vikariat eller provanställning.

4. Befattning eller titel

Till exempel förskollärare eller lärare i vissa ämnen. 

5. Lönen

Den lön ni kommit överens om. Löneutbetalningsdag. Om du omfattas av nästa löneöversyn, eller om din chef tagit höjd för det redan nu.

6. Arbetstiden

Sysselsättningsgrad, hel-eller deltid. Arbetstidsmåttet, det vill säga antal timmar per vecka eller år som heltid motsvarar. 

7. Kollektivavtalet 

Vilket kollektivavtal du omfattas av. Kollektivavtal styr det mesta av dina anställningsvillkor och innebär att du har rätt till tjänstepension, försäkringar, övertidsersättning etcetera. Om arbetsgivaren saknar kollektivavtal behöver du på egen hand försöka förhandla till dig motsvarande förmåner i ditt anställningsavtal. 

8. Annat ni kommit överens om

Det kan röra kompetensutveckling, särskilt ansvar eller att du får full ferielön första sommaren trots att du inte hunnit arbeta ett helt läsår. 

FÖRSTA JOBBET

Bild från tvådagars engagemangskonferens för studerandeombud och studerandeinformatörer i början av oktober 2019. Scandic Alvik Stockholm.

FÖRSTA JOBBET

Är du ny lärare?

Då har du bland annat rätt till att få en introduktionsperiod för att komma in i yrket på ett bra sätt. Läs mer om det och annat som är bra att ha koll på när du söker första jobbet.

Om introduktionsperioden Att söka första jobbet

MEDLEMSFÖRMÅN

Två lärare - möte - manlig lärare pratar med kvinnlig lärare

Experttips inför intervjun

Med vår tjänst "Intervjuträning" får du öva på de vanligaste frågorna inför din anställningsintervju med en jobbexpert. Tjänsten är kostnadsfri för dig som är medlem.

Ta en intervjuträning

MEDLEMSFÖRMÅN

Jessica Asserhorn, medarbetare på Sveriges Lärares kansli, plåtat för kampan under superinsats 2 2022.

Vi kan granska avtalet 

Läs igenom anställningsavtalet så att det innehåller det ni kommit överens om. Du kan alltid be någon från Sveriges Lärare att granska avtalet innan du skriver på. 

Det här ska stå i avtalet
Frågor & svar