Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Vad kostar det att vara medlem?

Medlemsavgiften är 280 kronor i månaden och om du inte jobbar heltid kan du få en ännu lägre avgift. Dessutom: gratis studentmedlemskap och ett unikt erbjudande efter examen.

Medlemsavgiften till Sveriges Lärare beror på vilket skede av ditt yrkesliv du befinner dig i. Välkommen att teckna det självklara medlemskapet för lärare, lärarstudenter och studie- och yrkesvägledare!

Så är medlemsavgiften

  • Om du jobbar 75 procent eller mer: 280 kr/månad
  • Om du jobbar 74 procent eller mindre: 140 kr/månad
  • Lärarstudent: Gratis
  • Nyexaminerad: 140 kr/månad ett halvår efter examen.
  • Doktorand: 65 kr/månad
  • Pensionär: 65 kr/månad

Det här får du

I medlemsavgiften ingår en inkomstförsäkring som tillsammans med a-kassan tryggar din inkomst om du skulle stå utan jobb. Du får också full tillgång till våra exklusiva tjänster och förmåner samt en gratisprenumeration på tidningen Vi Lärare.

Du kan få reducerad avgift

Medlemsavgiften är baserad på hur mycket du jobbar. Om du tillfälligt arbetar mindre än 75 procent kan du ansöka om att få reducerad avgift. Likaså om du är föräldraledig, tjänstledig, sjukskriven eller arbetssökande. Reduceringen börjar gälla tidigast från nästkommande månad. Så här gör du:

Reducerad avgift

Andra avgifter

Du kanske ser att det dras andra avgifter i samband med att du betalar din medlemsavgift, det kan vara:

Försäkringar

Som medlem i Sveriges Lärare erbjuds du förmånliga försäkringar via Lärarförsäkringar. Du kan lägga till/ ta bort försäkringar genom att kontakta Lärarförsäkringar på 0771-21 09 09.

Tidningar

I ditt medlemskap ingår tidningen Vi Lärare (värde: 649 kr/år). De flesta får dessutom en ämnestidning med medlemsrabatt, den kostar 22 kronor i månaden. Du kan enkelt ändra i dina prenumerationer genom att logga in med BankID på Mina Sidor.

Avgift för kyrkomusiker

Du som är dubbelansluten till Kyrkomusikernas riksförbund, KMR, betalar ytterligare 56 kronor/månad. 

Vad undrar du?

Högskola - övrigt

Frågor och svar om medlemsavgiften

Betalar jag medlemsavgift om jag blir arbetslös? Min arbetsgivare har slutat med löneavdrag, hur ska jag betala min avgift? Vi har samlat svar på vanliga frågor om medlemsavgiften.

Kontakta oss

Förskola - porträtt

Hittar du inte svar på din fråga?

Välkommen att kontakta oss om det är något du undrar kring medlemskapet och medlemsavgiften. Välj om det passar dig bäst att skicka ett meddelande eller slå en signal. 

Använd medlemskapet

Högskola - porträtt

Dina förmåner som medlem

Som medlem har du tillgång till riktigt bra medlemsförmåner som lönecoachning, försäkringar, inspiration, rabatter och förhandlingshjälp. 

Bli medlem på två minuter

Frågor & svar