Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Onsdag den 22 mars med start kl. 17.30 kommer en systemuppdatering att göras. Det påverkar vårt kontaktformulär, Mina sidor och möjligheten att göra en medlemsansökan till Sveriges Lärare.

Ditt lönesamtal – ett tillfälle att höja lönen

Arbetsplatsbesök

Ditt lönesamtal, den årliga löneöversynen, är ett av flera tillfällen att höja lönen. Då ska du och din chef prata om hur ditt uppdrag och din arbetsinsats speglas i lönenivån.

Sveriges Lärare arbete med att höja din och alla lärares löner är långsiktigt och pågår året runt. Vi behöver alla hjälpas åt, tillsammans och var och en. I lönesamtalet hjälper du till genom att förbereda dig och att se till att ni pratar om din lön både på kort och lång sikt.

Svar på vanliga frågor om lönesamtalet

Förberedelser är A och O

Förberedelse är A och O för den som vill få ut det mesta ur sitt lönesamtal. Kolla i det kollektivavtal som gäller dig, för att se vad fack och arbetsgivare kommit överens om när det gäller lönesättning på din arbetsplats.

FÖRDJUPNING

Jeanette Holm, lärare, tillsammans med elever

FÖRDJUPNING

Så kan du maxa lönesamtalet

Dags för årets lönesamtal? Skaffa dig en plan på kort och lång sikt. Förbered dig genom att följa våra checklistor inför, under och efter. 

Checklistor för lönesamtalet

SÅ FUNKAR DET

Avtal. Människa vid papper och dator.

Individuell lön, vad betyder det?

I de kollektivavtal vi tecknar gäller individuell lönesättning. Din lön ska främst baseras på kraven i din befattning, dina kvalifikationer och ditt sätt att utföra arbetet.

Om individuell lönesättning

LÖNESTATISTIK

Kvinnlig deltagare vid möte gör anteckningar.

LÖNESTATISTIK

Se hur du ligger till

Har jag rätt lön? Vad kan jag tjäna om jag börjar jobba i en annan kommun? Jämför i vårt verktyg Min lön där vi samlat marknadens bästa lönestatistik.

Jämför i Min lön
Frågor & svar