Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Så kan du betala din medlemsavgift

Du kan själv välja hur du vill betala din medlemsavgift. Vi har fem olika betalsätt. Men vi rekommenderar autogiro, som är smidigt för dig och bra för miljön.

Här går vi igenom de olika betalsätten.

1. Autogiro

Enklast är att betala via autogiro. Med autogiro slipper du hålla reda på fakturor. Istället dras pengarna automatiskt från ditt konto. Du kan när som helst säga upp autogirot. Du skaffar autogiro på två minuter via din internetbank. Så betalar du medlemsavgiften med autogiro.

2. E-faktura

Det är också smidigt att betala med e-faktura. Det kostar ingenting och de flesta banker är anslutna. Har du tidigare betalat din medlemsavgift via Kivra eller pappersfaktura får du E-fakturan direkt till din internetbank, och det är också där du ansluter dig till Sveriges Lärares e-faktura.

Har du haft löneavdrag eller autogiro tidigare måste du kontakta oss för att byta till e-faktura. Kontakta oss på telefonnummer 077-515 05 00 så hjälper vi dig.

3. Löneavdrag

Vissa arbetsgivare erbjuder löneavdrag. Det betyder att arbetsgivaren drar din medlemsavgift direkt från din lön. För att du ska kunna få löneavdrag behöver du meddela oss att du vill ha det. Kontakta oss på telefonnummer 077-515 05 00 så hjälper vi dig.

En nackdel är att om du till exempel är tjänstledig dras inte avgiften och du riskerar glapp i medlemskapet eller påminnelsefaktura. Det bästa är att välja autogiro som betalsätt.

4. Kivra

Har du valt att få post till Kivra skickas fakturan till din digitala e-postlåda.

5. Faktura

Autogiro och e-faktura är smidigast för dig och bäst för miljön. Men om inget av aviseringssätten ovan fungerar för dig får du en faktura på papper.

Tänk på att dina eventuella försäkringspremier i Lärarförsäkringar och avgift för dina tidningsprenumerationer aviseras tillsammans med din medlemsavgift.

Ny medlem?

När du blir medlem får du avgiften på faktura eller om valt att få post till Kivra skickas fakturan till din digitala e-postlåda.

 

Kontakta oss 

Högskola - porträtt

Har du frågor om ditt medlemskap?

Om du undrar över din medlemsavgift, dina prenumerationer eller annat som är kopplat till ditt medlemskap är du välkommen att höra av dig. 

Frågor & svar