Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

För dig som är lärare i grundskola eller förskoleklass

Kvinnlig lärare har lektion med elever.

Välkommen som medlem hos oss som lärare i grundskolan eller förskoleklass. Vi arbetar hårt för att du som är, exempelvis, grundlärare eller ämneslärare ska ha goda arbetsvillkor och en bra lön.

Skolformsförening

I Sveriges Lärare finns det tre nationella skolformsföreningar. En av dem är skolformsföreningen för grundskolan. Läs mer om föreningens uppdrag och se vilka förtroendevalda som sitter i styrelsen.

Skolformsföreningen för grundskolan.

Höj lönerna!

Höj lönerna!

Vad tjänar lärare i grundskolan?

Vi arbetar för att du ska ha en konkurrenskraftig lön och bra löneutveckling. Lönen ska aldrig vara en anledning att välja bort läraryrket! Lönen är en avgörande faktor för att både behålla och rekrytera lärare i grundskolan. 

Checklista

Kvinnor och män runt ett bord. Skolledare.

Checklista

Har ni problem med arbetsmiljön på skolan?

Vi igenom hur du och dina kollegor kan agera om ni är drabbade av arbetsmiljöproblem. Följ vår checklista steg för steg.

"Det är tillsammans vi kan påverka elevernas skolgång och vår arbetsmiljö!"

Julia Norman

Högstadielärare, Göteborg

Lärarstudentmötet 2018 - Julia Norman, vice ordförande Lärarförbundet Student

Fördjupning och nyheter

Din tidning: Grundskolläraren

Fem gånger per år ger vi ut tidningen Grundskolläraren med fördjupningar och nyheter särskilt för dig. Som medlem har du rabatt och får dessutom ett nyhetsbrev varannan vecka. 

Låt lärare vara lärare

Manlig lärare med elever

6 steg att hinna vara lärare

Förväntningarna på dig som lärare är höga. Arbetstiden är begränsad. Med våra sex steg får du balans mellan krav och resurser. 

Dina rättigheter

Jeanette Holm, lärare, tillsammans med elever

Ska du jobba på lovskola?

Du som är lärare med ferietjänst på en kommunal skola kan komma överens med din chef om att arbeta inom lovskola, men det är frivilligt.

AKTUELLT FRÅN GRUNDSKOLLÄRAREN

Tidningen Grundskolläraren erbjuder fördjupning för dig som är lärare på lågstadiet, mellanstadiet eller i förskoleklass. Medlemmar har ca 25% rabatt på en prenumeration. Läs mer om tidningen

Lektionsbanken

Tove Green (gul kofta), Maja Westerlund, lärare (svart tröja m blommor), Anna Ejdre, förskollärare (glasögon), Annika Åkerstedt, förskollärare (nyckelband om halsen), Henrik Lundén, pedagog (fredagsmys)

Lektionsbanken

"Grej of the day"-tips

I Lektionsbanken kan du hitta praktiska tips till din undervisning från förskoleklass upp till årskurs 9. Tipsen är skapade av lärare.

Frågor & svar