För dig som är lärare i grundskola eller förskoleklass

Välkommen som medlem hos oss som lärare i grundskolan eller förskoleklass. Vi arbetar hårt för att du som är, exempelvis, grundlärare eller ämneslärare ska ha goda arbetsvillkor och en bra lön.

Lärarlöner

Grundskola - gruppbild

Vad tjänar lärare i grundskolan?

Vi arbetar för att du ska ha en konkurrenskraftig lön och bra löneutveckling. Lönen ska aldrig vara en anledning att välja bort läraryrket! Lönen är en avgörande faktor för att både behålla och rekrytera lärare i grundskolan. 

Lärarpodden #7

Johan Wikander - Lärarpodden

Lärares förtroendetid - detta gäller

I detta avsnitt av Lärarpodden berättar ombudsman Johan Wikander om förtroendetiden; vad som gäller, vad som är själva tanken med förtroendetiden och vilka arbetsuppgifter som kan passa under förtroendetiden.  

Ny rapport

En av tre riskerar bli utbrända

Fyra av tio lärare inom grundskolan visar en hög grad av utbrändhet. Alltför många är på bristningsgränsen för vad de orkar visar vår rapport "Brinna, brann, utbränd".

"Det är tillsammans vi kan påverka elevernas skolgång och vår arbetsmiljö!"
Julia Norman Högstadielärare, Göteborg

Checklista

Gymnasieskola - gruppbild

Har ni problem med arbetsmiljön?

Vi går igenom hur du och dina kollegor kan agera om ni är drabbade av arbetsmiljöproblem. Följ vår checklista steg för steg.

Frågor som rör grundskolan

Nationell skolformsförening för grundskolan

Nationell skolformsförening för grundskolan

I Sveriges Lärare finns en nationell skolformsförening för grundskolan som bland annat är rådgivande till förbundsstyrelsen. Läs mer om föreningens uppdrag och vilka som sitter i styrelsen.

Fördjupning och nyheter

Ämnestidning

Din tidning: Grundskolläraren

Fem gånger per år ger vi ut tidningen Grundskolläraren med fördjupningar och nyheter särskilt för dig. Som medlem har du rabatt och får dessutom ett nyhetsbrev varannan vecka. 

Aktuellt från Grundskolläraren

Tidningen Grundskolläraren erbjuder fördjupning för dig som är lärare på lågstadiet, mellanstadiet eller i förskoleklass. Medlemmar har ca 25 procent rabatt på en prenumeration.

Lektionsbanken

Grundskola - övrigt

"Grej of the day"-tips

I Lektionsbanken kan du hitta praktiska tips till din undervisning från förskoleklass upp till årskurs 9. Tipsen är skapade av lärare.

Personlig rådgivning

Gymnasieskola - övrigt

Experthjälp när du behöver det

En av dina medlemsförmåner är att du har tillgång till experter som svarar på det mesta som rör dina rättigheter på jobbet. Välkommen att höra av dig! 

Frågor & svar