Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Påverka genom att skriv en motion

Vilka frågor vill du att Sveriges Lärare ska arbeta med i framtiden? Vad vill du att förbundet ska tycka, tänka eller åstadkomma? Skriv en motion till kongressen och var med och påverka förbundets verksamhet.

I maj 2024 är det dags för Sveriges Lärares första kongress. Kongressen hålls vart fjärde år, och det är då riktningen för arbetet under de kommande åren bestäms. Att skriva en motion till kongressen är ett sätt som du, medlem i Sveriges Lärare, kan vara med och påverka hur förbundet ska arbeta med olika frågor.

På din arbetsplats kan ni komma överens vid ett medlemsmöte om att skicka in en motion i arbetsplatsens namn. Styrelsen i lokalförening har också mandat att fatta beslut om att skicka in en motion i föreningens namn. När sådant beslut fattats behöver det också vara tydligt vem som får mandatet att skicka in motionen i arbetsplatsens eller föreningens namn. 

Motionsperioden öppnade den 20 september och sista dag att skicka in motioner är den 15 november 2023. Information och tips om vad du bör tänka på när du vill skriva en motion hittar du här nedan.

Motionsverktyget hittar du här

Så här gör du

Frågor & svar