Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Språkutvecklande ämnesundervisning 

Hur kan du undervisa på ett sätt som bidrar både till elevernas ämneskunskaper och språkutveckling? Se gästföreläsningen med lärarna och läromedelsförfattarna Malin Fransson och Tobias Kjellström.

Genom en hög grad av stöttning kan du skapa en ämnesundervisning som ger eleverna möjlighet att både förstå komplexa ämnen och utveckla sitt språk.

I den här föreläsningen får du tips på hur du kan arbeta och konkreta exempel på lektionsaktiviteter.

Du får också veta mer om hur elever bygger upp ordförråd och begreppsförståelse, och hur du bygger broar mellan elevernas vardagsspråk och det mer abstrakta ämnesspråket.

Lärare och läromedelsförfattare 

Tobias Kjellström är lärare i samtliga So-ämnen vid Ebba Brahe gymnasium i Nacka. Han skapar även digitala självrättande frågor och läromedelsuppgifter till Natur & Kulturs reviderade serie Sol Nova. 

Malin Fransson är adjunkt på Institutionen för ämnesdidaktik vid Stockholms universitet och undervisar i svenska och svenska som andraspråk på Campus Viktor Rydberg. Dessutom är hon läromedelsförfattare och har skrivit bland annat Vägar till SO, läsförståelsematerialet Öva & pröva årskurs 4–6 och 7–9.

Föreläsningen spelas in

Som medlem kommer du att kunna se den i efterhand genom att logga in nedan.

Frågor & svar