Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

När AI gör läxan

Hur påverkar generativ AI hur du bedömer och utvärderar elevernas prestationer? Se gästföreläsningen med forskaren Erik Winerö. Öppen och gratis för alla!

När eleverna använder generativ AI för att till exempel svara på provfrågor och skriva uppsatser kan det bli svårt att utvärdera deras kunskapsnivå. Samtidigt kan tekniken förbättra undervisningen, öka effektiviteten, samt anpassa inlärningen i skolan. 

I den här gästföreläsningen får du lära dig mer om generativ AI och hur tekniken påverkar din bedömningspraktik. Du får också tips på hur den kan användas i undervisningen på ett hållbart och etiskt sätt.

Lärare och forskare

Erik Winerö är gymnasielärare och doktorand i Tillämpad IT mot utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet. I sin forskning studerar han hur lärares bedömningspraktik och kunskapssyn påverkas av AI. 

Han är en uppskattad föreläsare på området, och i en kommande antologi är han aktuell med ett kapitel om hur AI påverkar bedömning.

Föreläsningen spelas in

Som medlem kommer du att kunna se den i efterhand genom att logga in nedan.

Bli medlem nu

Medlemsförmån

Förskola - gruppbild

Få ny energi och kunskap

I vårens program med digitala gästföreläsningar kan du bland annat lära dig mer om AI, intensivläsning i helklass och hur du kan undervisa om klimatkrisen.

Frågor & svar