Se vårens gästföreläsningar

Få ny kunskap och energi! Varje termin bjuder vi in högaktuella gästföreläsare som är särskilt intressanta för dig som är lärare. Vårens tillfällen har ägt rum, men som medlem kan du fortfarande se inspelningarna från en del av dem.

Ägde rum den 14 mars – som medlem kan du se inspelningen

230320 Sara Bruun, debattör i skolfrågor och skolutvecklingsledare poserar för ett porträtt under en fotografering den 20 mars 2023 i Hässleholm. 
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0512

Intensivläsning i helklass

Så kan du träna läsning i helklass trots knappa resurser! Gästföreläsning med språkläraren och författaren Sara Bruun. Undertextas.

Ägde rum den 21 mars – som medlem kan du se inspelningen

Vetenskapligt skrivande

Så får du dina elever att tänka och skriva vetenskapligt! Gästföreläsning med universitetslektor Suzanne Parmenius Swärd. Undertextas.

Ägde rum den 10 april – som medlem kan du se inspelningen

Språkutvecklande ämnesundervisning

Hur kan du undervisa på ett sätt som bidrar både till elevernas ämneskunskaper och språkutveckling? Gästföreläsning med lärarna och läromedelsförfattarna Malin Fransson och Tobias Kjellström. Undertextas. 

Ägde rum den 11 april – som medlem kan du se inspelningen

Att bygga relationer med elever

Samspelet med dina elever kan vara avgörande för deras välmående, trygghet och lärande. Så tar du relationsarbetet till nästa nivå! Gästföreläsning om relationell kompetens med forskaren Anna-Carin Bredmar. Undertextas. 

Ägde rum den 2 maj – som medlem kan du se inspelningen

Eva Söderberg Textillärare Ämnesläraren

Vikten av att öva ovana händer

Hur kan du få eleverna att sakta ner för att händerna ska hinna öva och lära? Gästföreläsning med slöjdläraren Eva Söderberg. Undertextas. 

Frågor & svar