Populära sökningar
157 träffar i listan
-
Om avtalsrörelsen och att låta lärare vara lärare
Den kommunala avtalsrörelsen må vara över för stunden, men Sveriges Lärares regleringsagenda ligger fast. Vi har inte nått ända i mål med motparterna. Därför ökar vi trycket på regeringen att införa statliga regleringar och därefter vidtar nya partsförhandlingar.
-
Detta driver vi i Sveriges Lärare
Tillsammans i Sveriges Lärare arbetar vi hårt för att få igenom bättre förutsättningar för lärare och studie- och yrkesvägledare. I vår politik sammanfattas våra mål för att göra våra medlemmars yrkesliv bättre.
-
Så mycket tjänar förskollärare
Medellönen är 37 000 kronor i månaden (2024). För att attrahera och behålla förskollärare behöver lönerna öka. Läs mer här!
-
Föräldraledighet och ferietjänst
Du som är lärare och har ferietjänst behöver planera din föräldraledighet särskilt noga. Stäm alltid av din planering med din arbetsgivare, både vad gäller ledighetsperioderna och ferielönen.
-
Avtalsrörelsen 2025 med SKR och Sobona
Avtalsrörelsen pågår för över 200 000 lärare och studie- och yrkesvägledare i kommun- och regionsektorn.
-
Bilaga 9 Principöverenskommelse om arbetstid m.m för lärare.pdf
-
Tjänsteplaneringen – så kan du påverka ditt schema
När rektor planerar hur din och dina kollegors kompetens och arbetstid ska användas har ni rätt till inflytande. Ta reda på hur du kan påverka i den processen.
-
Utbildningar för lärarstudenter – stöd hela vägen till examen
"Utbildningsresan" ger dig som lärarstudent stöd från studiestart till första året som nyexaminerad lärare. Gratis kurspaket som ger trygghet hela vägen.
-
Få koll på din arbetstid som lärare på universitet eller högskola
Många universitetslärare och forskare jobbar för mycket. Men lagen är tydlig: Ditt arbete ska rymmas inom arbetstiden.
-
Om du har fått fel lön
Det finns regler för vad som gäller om du har fått en felaktig löneutbetalning, det vill säga för mycket eller för lite i lön. Läs om hur du kan göra.