Kurser för skyddsombud

Som skyddsombud har du en viktig roll kring arbetsmiljöfrågor på din arbetsplats. Du har möjlighet att påverka och samverka i både arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Sveriges Lärare erbjuder dig utbildning i ditt uppdrag.

Ny som skyddsombud

Under ditt första år som skyddsombud kommer du att kunna ta del av vår grundutbildning för arbetsplatsombud och skyddsombud. Utbildningen består av ett blandat lärande, med webbaserade moment, onlineträffar och fysiska träffar runt om i landet. 

Utbildningspaketet är progressionsbaserat, så det är viktigt att du gör utbildningsstegen i rätt ordning. En del av utbildningen kommer du att gå tillsammans med dem som är nya som arbetsplatsombud. 

Du som varit skyddsombud tidigare

Du som har varit skyddsombud i Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund tidigare kommer även fortsättningsvis att erbjudas utbildningar för att fördjupa dina kunskaper kring ditt uppdrag. Vi tar just nu fram utbildningar som kommer att finnas som

  • webbaserade moment som du genomför på egen hand,
  • webbinarier där du kan delta online, 
  • fysiska träffar där du möter våra kursledare och andra arbetsplatsombud. 

Du hittar alltid aktuella utbildningar i kalendariet och kurskatalogen.

Se vad som är på gång

Grundskola - porträtt

Hitta aktuella kurser

I vårt kalendarium hittar du alla aktuella kurstillfällen!

Vill du se vilka kurser du redan har anmält dig till? Logga in och gå direkt till "Mina kurser"!

Upptäck våra kurser

Gymnasieskola - övrigt

Gå en kurs med oss!

Vi har ett stort utbud med kurser som vänder sig både till dig som är medlem och till dig med förtroendeuppdrag. Vi erbjuder också dig som ännu inte är medlem att hänga med på ett urval av våra kurser!

Frågor & svar