Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Kurs inför första jobbet

Snart dags att börja arbeta som lärare eller studie- och yrkesvägledare? Få en bra start på karriären med online-kursen "Inför första jobbet". Den består av ett tillfälle på 1,5 timme, inklusive frågestund. Välj mellan tio tillfällen under höstterminen.

Det är viktigt att det blir rätt från början, därför är vår kurs öppen och gratis för alla – även för dig som inte är studentmedlem än. Om du redan är medlem får du gärna tipsa dina studiekamrater.

Innehåll

  • Förberedelser inför anställningsintervjun.
  • Tips inför löneförhandlingen.
  • Koll på anställningsvillkor.
  • Om introduktionsperioden och vad du har rätt till.

Vill du hellre ses fysiskt?

I kalendariet kan du se om din lokalförening erbjuder kursen Inför första jobbet i form av en fysisk träff. Sök i kalendariet.

Se vilken lokalförening du tillhör på Mina sidor – Ombud och kontakter (BankID).

Mathilda Hansson på Sveriges Lärare hälsar välkommen

"Kursen gav mig pepp och trygghet inför arbetskarriären och jag har vågat begära en introduktionsperiod med mentor på mitt nya jobb."

Elisa Pitkälä

Nyexad högstadielärare, Uppsala

Första åren

Högskola - övrigt

Nätverk på Facebook

Här diskuterar vi allt från lektionstips till mentorsfunderingar. Gemensamt för oss alla är att vi är inne på våra första år som lärare.

Bli medlem gratis

Högskola - porträtt

Så får du tillgång till allt stöd

Vi har mycket på gång för dig som snart tar examen. Som studentmedlem får du tillgång till allt stöd vi har: lönecoachning, intervjuträning och lönestatistik till exempel. Medlemskapet är gratis under studietiden.

Frågor & svar