Populära sökningar
135 träffar i listan
-
Trafikolyckan orsakade mjukdelsskada
Eva jobbar som idrottslärare. En helg efter att ha besökt en väninna, råkar hon ut för en trafikolycka. Hon drabbas av en mjukdelsskada, blir sjukskriven i 3 månader och ådrar sig en 5 procent invaliditet.
-
Rätt förutsättningar för kulturskollärare – stödmaterial
Få stöd som lärare i kulturskolan att förbättra arbetsvillkoren och synliggöra kulturskolans roll. Här är materialet från Sveriges Lärare som hjälper dig på vägen.
-
Svar på viktiga frågor om Friskoleavtalet
Här har vi samlat svar på de viktigaste och mest ställda frågorna om Friskoleavtalet.
-
Råd och stöd för lärare i vuxenutbildning, komvux och SFI
För dig som är lärare inom vuxenutbildning, inklusive komvux och SFI: Här hittar du samlad information och värdefulla råd.
-
Bilaga 3 Bilaga U.pdf
-
Uppsägningstider för lärare – vad gäller enligt avtal och lag
Hur lång uppsägningstid har du som lärare? Vi förklarar vad som gäller och hur kollektivavtal och anställningsavtal påverkar dina villkor.
-
Rapport om lärares etablering på arbetsmarknaden efter examen
Undersökning från Sveriges Lärarstudenter. De flesta nyexade lärare får jobb, men utbudet av tjänster är begränsat och många undervisar i ämnen utan behörighet.
-
Yrkeslärare: Sveriges Lärare är fackförbundet för dig
Är du gymnasielärare i yrkesämnen? Då är du varmt välkommen att bli medlem i Sveriges Lärare. Upptäck fördelarna med ett medlemskap!
-
Riksförening Stadsmissionens skolstiftelse, Grillska
Grillska förenings styrelse samlar representanter från Grillska skolorna, kompletterar och stärker det lokala fackliga arbetet. Föreningen ska dels stödja de lokala ombuden, dels göra oss starkare genom att jämföra arbetsvillkor och metoder på skolorna. För att kunna göra det behöver styrelseledamöterna nedsättning i tid för fackligt arbete, vilket vi fortfarande inte har. Vi driver sedan 2023 frågor om tex möjlighet till arbete på annan plats under ramtiden, 6+1 kurser istället som nu 7+1 och höjt friskvårdsbidrag.
-
Semestergrundande frånvaro
När du inte jobbar så tjänar du vanligtvis inte in semester. Men i några fall är det annorlunda, till exempel under viss del av din föräldraledighet eller om du är sjukskriven. Samma regler gäller oavsett om du har semestertjänst eller ferietjänst.