Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Nyfiken på att bli ombud

Ett webbinarium med frågestund för dig som vill veta mer om vad det innebär att bli ombud på arbetsplatsen. Webbinariet är cirka en timme långt och du kan välja mellan flera tillfällen under terminen.

Vad kul att du är nyfiken på att bli ombud! I Sveriges Lärare finns det 25 000 ombud på arbetsplatser, som har som uppdrag att stötta och hjälpa våra medlemmar. Att vara ombud är ett fackligt förtroendeuppdrag.

Om webbinariet

Men vad innebär det att vara arbetsplatsombud eller skyddsombud? Hur blir man ombud på arbetsplatsen, vilket stöd finns och vad behöver du göra som ombud?

Det här webbinariet vänder sig till dig som är nyfiken på att bli förtroendevald i Sveriges Lärare och ta dig an ett ombudsuppdrag. På webbinariet får du mer information och får veta mer om vad det skulle innebära för dig att bli arbetsplatsombud eller skyddsombud. 

Tid och genomförande

Webbinariet är en timme långt och erbjuds vid flera tillfällen under terminen. På webbinariet finns det också möjlighet för dig att ställa frågor. 

Jag vill veta mer

Arbetsplatsombud eller skyddsombud?

Ombud på arbetsplatsen har ett uppdrag att representera och företräda medlemmarna. Men vad gör ett arbetsplatsombud och vilket ansvar har ett skyddsombud?

Upptäck våra kurser

Gå en kurs med oss!

Vi har ett stort utbud med kurser som vänder sig både till dig som är medlem och till dig med förtroendeuppdrag. Vi erbjuder också dig som ännu inte är medlem att hänga med på ett urval av våra kurser!

Bli medlem

Förskola - gruppbild

Vi blir starkare tillsammans

Många av de villkor och förmåner du har på jobbet bestäms i våra kollektivavtal. Ju fler vi är desto snabbare kan vi få bättre förutsättningar för lärare och studie- och yrkesvägledare.

Frågor & svar