Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Den 9 maj firar vi Fritidshemmens dag

Varje dag gör alla som undervisar i fritidshem ett fantastiskt jobb som är otroligt viktigt för elevernas utveckling. Det ska firas! Här hittar du affischer som du kan skriva ut och sätta upp på jobbet.

Ladda ner affisch i A3 format (pdf). 

Ladda ner affisch i A4 format (pdf).  

(Endast lokalföreningarna kan beställa tryckta affischer.)

Om Fritidshemmens dag

Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år på fritidshem över hela Sverige. Här blandas roliga aktiviteter och spännande upptåg som lyfter fram det allra bästa med fritidshemmets verksamhet.

Vår politik för fritidshemmen

Det finns en enorm potential i fritidshemmen, men också stora utmaningar. Verkligheten innebär många gånger få behöriga kolleger, lokaler som inte är anpassade för verksamheten, allt för stora elevgrupper samt snålt tilltagen planeringstid.  

Precis som för andra lärargrupper kräver Sveriges Lärare nationella regleringar av gruppstorlekar, planeringstid och kompetensförsörjning. Alla lärares löner ska spegla uppdragets komplexitet och det ska löna sig ur ett livsperspektiv att vara lärare.

Vår politik för fritidshemmen.

Vi har ett nationellt råd som heter Lärare i fritidshem

Det nationella rådet ger en viktig inblick i vilka frågor som är viktiga för fritidshemmen. Läs mer om det på vår webbsida För dig som är lärare i fritidshem.

Lärare i fritidshem eller fritidspedagog?

Sedan år 2001 utbildas inte längre fritidspedagoger, utan de som går utbildningen får en lärarexamen/grundlärarexamen med inriktning fritidshem. Därför använder vi begreppet lärare i fritidshem när vi talar om professionen, och då inkluderar vi alla fritidspedagoger, givetvis även de som är utbildade före 1977.

Fördjupning och nyheter

Ämnestidning

Din tidning: Fritidspedagogik

Fem gånger per år ger vi ut tidningen Fritidspedagogik med fördjupningar och nyheter särskilt för dig. Som medlem har du rabatt och får dessutom ett nyhetsbrev varannan vecka.

Aktuellt från Fritidspedagogik

Fritidspedagogik erbjuder fördjupning i dina ämnen. Om du är medlem har du ca 25 procent rabatt på en prenumeration.

Läs mer om tidningen.
Frågor & svar