Den 9 maj firar vi Fritidshemmens dag

Varje dag gör alla som undervisar i fritidshem ett fantastiskt jobb som är otroligt viktigt för elevernas utveckling. Det ska firas! Här hittar du affischer som du kan skriva ut och sätta upp på jobbet.

Förskola - övrigt

Om Fritidshemmens dag

Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år på fritidshem över hela Sverige. Här blandas roliga aktiviteter och spännande upptåg som lyfter fram det allra bästa med fritidshemmets verksamhet.

Vår politik för fritidshemmen

Det finns en enorm potential i fritidshemmen, men också stora utmaningar. Verkligheten innebär många gånger få behöriga kolleger, lokaler som inte är anpassade för verksamheten, allt för stora elevgrupper samt snålt tilltagen planeringstid.  

Precis som för andra lärargrupper kräver Sveriges Lärare nationella regleringar av gruppstorlekar, planeringstid och kompetensförsörjning. Alla lärares löner ska spegla uppdragets komplexitet och det ska löna sig ur ett livsperspektiv att vara lärare.

Vår politik för fritidshemmen.

Vi har ett nationellt råd som heter Lärare i fritidshem

Det nationella rådet ger en viktig inblick i vilka frågor som är viktiga för fritidshemmen. Läs mer om det på vår webbsida För dig som är lärare i fritidshem.

Frågor & svar