Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Onsdag den 22 mars med start kl. 17.30 kommer en systemuppdatering att göras. Det påverkar vårt kontaktformulär, Mina sidor och möjligheten att göra en medlemsansökan till Sveriges Lärare.

Påverka tjänsteplaneringen

När tjänsteplaneringen görs, även kallad tjänstefördelningen, har du möjlighet att påverka din arbetssituation och dina förutsättningar inför nästa läsår.

I samband med tjänsteplaneringen bestäms hur många ni ska vara och vilka arbetsuppgifter som är prioriterade och rimliga att hinna med. 

Ord som ”nerdragning”, ”övertalighet” och ”arbetsbrist” används ibland slarvigt och kan väcka onödig oro. Det är ganska ovanligt att tjänsteplaneringen leder till att lärare sägs upp men hör du något som gör dig fundersam, kontakta ditt ombud eller din förening.

Tjänsteplaneringen innebär också kartläggning av vilka förutsättningar som finns och vilka förutsättningar som krävs. Din chef har ansvaret för din arbetsmiljö. För att hen ska kunna ta det ansvaret och för att du ska kunna påverka din arbetsmiljö krävs att ni för en "uppdragsdialog" om det här. 

Följ stegen ovan och ta hjälp av Schemakollen eller de partsgemensamma dialogstöden.

DITT AVTAL

Kampanjen Sveriges Lärare

Övertid ska ersättas

När du som är lärare i skolan eller förskolan ska jobba övertid ska den vara beordrad eller godkänd av närmaste chef. Och du ska ha särskild ersättning för det.

Ta reda på mer om att jobba övertid

SÅ SÄGER LAGEN

Kvinnlig lärare sitter vid fönster, tittar ut genom fönster, kaffekopp, kopp, mugg, dricker,

SÅ SÄGER LAGEN

Du har rätt till rast och paus

Tid för återhämtning och reflektion är särskilt viktigt för dig som arbetar med människor. Det vet vi ju om, men ändå blir det inte alltid av. Tar du rast varje dag?

Ta rast och paus
Frågor & svar