Thai kyckling- och risnudelsallad

4 portioner

Recept på nudelsallad.  Skapat av Eisenman.

Denna fräscha och smakrika nudelsallad kan ätas precis som den är – varm eller kall. Testa att göra små "paket" av den tillsammans med salladsblad. Vill du ha en lite matigare måltid serverar du den med jasminris.

50 g risnudlar 
1 dl skivad schalottenlök
1 msk finhackad vitlök
2 tsk färskriven ingefära
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
500 g kycklingfärs
1 morot, riven
2 msk fisksås
2 tsk socker
1 lime, saft och rivet skal 
2 msk hackad färsk koriander
2 msk hackad färsk mynta
2 salladslökar, skivade
ca 1 dl hackade jordnötter
rapsolja, till stekning
salt och peppar

Till servering

Små salladsblad, typ gemsallad, hjärtsallad, isberg eller ris.

Gör så här

  1. Bryt sönder nudlarna i mindre bitar. Koka enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Stek lök, vitlök, ingefära och hackad chili i några minuter i rapsolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingfärs och fortsätt stek tills färsen är genomstekt.
  3. Rör ner morötter, fisksås och socker i stekpannan och fräs någon minut. Rör ihop med nudlarna, limesaft och -skal samt örter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med salladslök och hackade jordnötter.
Frågor & svar