Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Så fungerar vår rekryteringsprocess

Vi har en rekryteringsprocess och urvalsmetodik som gör att vi ska hitta rätt kandidat till den utannonserade tjänsten.

  1. Skicka in din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Du får alltid ett e-mail tillbaka som bekräftelse att din ansökan är mottagen. Observera att vi endast tar emot ansökningar elektroniskt.

  2. Din ansökan behandlas vanligtvis efter det att sista ansökningsdatum är passerat, om inget annat angivits.

  3. Om du går vidare i rekryteringsprocessen så kan du förvänta dig en kontakt från oss via telefon eller e-mail cirka 1-2 veckor efter sista ansökningsdatum.

  4. Därefter följer ett intervjutillfälle där du träffar representanter från Sveriges Lärare som till exempel rekryterande chef, en till två fackliga representanter och HR-utvecklare, som håller i intervjun.

  5. Vid intervjutillfället använder vi en kompetensbaserad intervjuteknik.

  6. Till intervjutillfället tar du med dig vidimerade betygskopior och aktuella kontaktuppgifter till dina vidtalade referenter.

  7. I de fall du är en av slutkandidaterna ringer vi dina referenter och du kan även komma att få utföra ett personlighetstest.

  8. Ifall du är slutkandidaten erbjuds du tjänsten av rekryterande chef och ni förhandlar då om anställningsvillkor och lön.

  9. När beslut om anställning tagits får du ett avtal att skriva under av Personalenheten.

  10. Tillsammans med avtalet sänder vi dig även viktig information om övriga anställningsvillkor och vad som är viktigt att tänka på under din första tid som anställd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor & svar